Višnja Ivačić podnijela prijavu protiv Željka Baloga za govor mržnje

Načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu protiv svog zamjenika iz redova romske nacionalne manjine Željka Baloga podnijela je kaznenu prijavu zbog govora mržnje.

Kako je rekla za naš portal za takav potez se odlučila nakon što je Željko Balog na četvrtoj sjednici Općinskog vijeća skandaloznim istupima izvrijeđao prisutne na sjednici. Razlog njegove neprimjerne reakcije bila je odluka da mu se kao profesionalcu smanji plaća na 3500 kuna neto jer je dosad primao plaću u visini 85% plaće načelnice.

– Smatram da je ovo djelovanje Ustaškog pokreta na mene i moju naciju, kazao je Balog, upozoravam vas da ću pokrenuti tužbu na Ustavnom sudu i Europskom sudu za ljudska prava, a sada u znak protesta napuštamo ovo sjednicu. No, niti prilikom odlaska iz vijećnice Balog nije stao na optužbama. – Ovo je čisti fašizam i provođenje organiziranog kriminala, dobacio usput.

– Ne možemo i ne smijemo si dozvoliti takvo ponašanje i vrijeđanje. Ovo je govor mržnje i zato sam odlučila podnijeti kaznenu prijavu – rekla je Ivačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije