PRIBISLAVEC Djeca prelaze cestu, a nema zebre. Općina: U planu je!

U našu redakciju javio se čitatelj s pitanjem i fotografijama: ‘To je Industrijska ulica, odnosno cesta van naselja. Djeca prelaze istu kao ruski rulet – koga pogodi – pogodi. Najopasnije je po noći. Javnu rasvjetu su riješili, ali pješački nikako da dođe na red. Ne razumijem što se čeka.

I još jedan problem za kojeg mještani romskog naselja ne mare. Naime, problem su na glavnoj ulici slivne vode. Kad je kiša tu nastaje lokva i djeca odlaze blatnjava i mokra u školu. Bez obzira što smo taj slučaj riješili, sada je problem odštopavanje.’

Upite smo proslijedili na adresu Općine Pribislavec gdje su nam odgovorili:

‘Radi se o Industrijskoj ulici, koja je u građevinskoj zoni obuhvaćena odredbama DPU Poslovno-stambena zona “C” Pribislavec. Ista je u nadležnosti ŽUC-a Čakovec, oznaka ŽC – 2018. Općina svakim danom poboljšava uvjete života i rada mještana, tako i romske populacije i u prometu. Prema kategoriji prometnice ima postavljene znakove zabrane, upozorenja i brzine, što djeca uče u školi i dobro znaju, ali veći je problem za starije koji ne poštuju pravila i regule.

Pješački prijelaz na tom dijelu je planiran, samo se mora definirati u Elaboratu prometa koji je u tijeku izrade, te dobivanje suglasnosti ŽUC-a i policije. Osvijetljenost za noćne uvjete je LED rasvjetom. Kvalitetni nogostup sa sjeverne strane i postavljena zebra “vi za vi” Ulici A. Mihanovića, direktna je veza djeci prema školi i vrtiću.

Ne radi se o nikakvom ruletu, to je zlonamjerno tumačenje prilika i negiranje rada općinskih tijela.

Postoji oborinska i fekalna kanalizacija u Romskom naselju, koja se ne održava po pravilu pa dolazi do pojave vodenih prepreka i blatnjavih puteva, za što su krivi sami mještani istog. Više puta se interveniralo ali negativne navike pojedinaca ostaju i dovode do toga. Jedna sanacija oborinskih uređaja stoji preko 30 tisuća kuna.

Zaključno, Općina u svojim mogućnostima utječe na istaknute i ostale probleme i Romsko naselje je najuređenije u Međimurju – o tome možete anketirati žitelje Romskog naselja. Kad bi istaknuti problem ovisio samo o Općini već bi bio riješen, ovako još malo strpljenja za one koji to ističu.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije