Načelnik iznio događanja u Općini Mala Subotica od protekle sjednice

Načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić na 5. sjednici Općinskog vijeća prezentirao je okupljenim vijećnicima događanja diljem Općine Mala Subotica od posljednje održane sjednice Općinskog vijeća 2. listopada.

Domjanić iznosi da je investicija izvedbe kanalizacije u Ulici A.Stepinca u Maloj Subotici pri samom kraju. Potrebno je napraviti okončanu situaciju nakon provedbe pregovaračkog postupka javne nabave zbog povećanja prvotno ugovorenog iznosa investicije. Imaju nekih manjih problema s izvođačem, no, nada se da će se to riješiti.

Izlaganje načelnika donosimo u nastavku iz zapisnika sa 5. sjednice Općinskog vijeća.

Prošli tjedan započeli su radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici A.Stepinca u Maloj Subotici. Radove izvodi tvrtka Tegra d.o.o. iz Čakovca. Dio iskopa je završen. Slivnici se spajaju na oborinsku kanalizaciju. Kod asfaltiranja pješačko-biciklističke staze povući će se i završni sloj asfalta na dijelu ceste uz stazu. Nadamo se da će vremenske prilike dozvoliti da se ova investicija završi do kraja godine.

Završena je investicija izgradnje prilaznog puta i parkirališta kod groblja Benkovec-Jurčevec. Smatram da smo, obzirom na okolnosti, napravili dobar posao. Vrijednost investicije je 150.000 kuna.

Kod investicije izgradnje nadstrešnice uz mrtvačnicu u Palovcu izvedeno je 95% radova. Izvođač malo kasni s radovima, a pojavila se i potreba za dodatnim radovima – obnova fasade na pročelju mrtvačnice. Ukupna vrijednost investicije je cca 330.000 kuna.

Završena je investicija adaptacije prostorija VMO Držimurec-Strelec i tamošnjih udruga. Predstoji još samo napraviti okončanu situaciju. Vrijednost investicije je cca 320.000 kuna.

Postignut je sporazum s Privrednom bankom Zagreb u dugogodišnjem sporu s DVD-om Mala Subotica oko imovinsko-pravnih odnosa vezano na nekretninu gdje se nalazi ispostava Privredne banke Zagreb u Maloj Subotici. Dogovoreno je da će Privredna banka Zagreb platiti iznos od 105.000 kuna za sufinanciranje troška za etažiranje, otkupa zemljišta i sređivanje imovinsko-pravnih odnosa. Pola iznosa isplatiti će po potpisivanju sporazuma, a ostalo nakon etažiranja kada će se upisati kao vlasnici nekretnine. Također, DVD-u Mala Subotica donirati će kvalitetan korišteni namještaj i iznos cca 20.000 kuna. Treba istaknuti da je uspostavljena vrlo kvalitetna suradnja s predstavnicima Privredne banke Zagreb.

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU stiglo je pozitivno rješenje na kandidirani projekt za 80%-tno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za Društveni centar Piškorovec. Uslijediti će raspisivanje javne nabave.

– Na natječaju Fonda za zaštitu okoliša, gdje smo kandidirali projekt za sufinanciranje LED javne rasvjete, nismo prošli. Iz naše županije, uz nas, kandidirao se još samo Grad Prelog, koji također nije prošao. Pali smo na istim stavkama, vjerojatno je bilo puno kandidata, pa su bili jako rigorozni. Navedeno je da nismo dostavili suglasnost Elektre u slučaju potrebe za većom snagom struje, iako je u projektu navedeno da će nam trebati jedanput manja snaga u slučaju LED rasvjete. Također navode da nismo dostavili suglasnost Elektre za postavljanje LED rasvjetnih tijela na stupove koji sada nemaju rasvjetna tijela. Ovaj projekt bi Fond sufinancirao s 40%, a ostalo Općina. Taj natječaj će se svake godine ponavljati, pa ako prođemo neke naredne godine, ići će nam u prilog stalno smanjenje cijena LED rasvjete.

Ovih dana krenule su ovrhe za komunalnu naknadu s naknadom za uređenje voda fizičkim osobama. Prije toga pozvali smo dužnike da do kraja listopada dođu na dogovor oko otplate duga. Za one koji nisu došli, pokrenut je postupak ovrhe. To nam nalaže Zakon, a obvezuje nas i ugovor s Hrvatskim vodama. Taj problem se dugo vuče i mora se konačno početi rješavati. Zašto da jedni uredno plaćaju, a drugi se prave da ne znaju za tu obvezu.

Prošli mjesec, na inicijativu stanovnika Ulice Braće Radića i ulica “novog naselja” u Maloj Subotici predvođenih gospođom Smiljkom Kovačić iz Male Subotice, koja je ujedno i članica Stručnog vijeća ŽUC-a, od strane Općine pokrenuta je čvrsta aktivnost prema HŽ Infrastrukturi uz pomoć PU Međimurske, ŽUC-a, u namjeri da se postigne izgradnja branika na prijelazu preko željezničke pruge u Ulici Braće Radića u Maloj Subotici.

Jedna grupa javnih radova je gotova, a oni koji su ostali, radili su na poslovima oličenja drvenarije na vrtićkim terasama i drvene kućice kod odbojkaškog igrališta udruge SPORT ZA SVE, na čišćenju zarašćenih poljskih puteva i dr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije