Kočila upozorava: Djeca iz Slemenica izložena opasnosti u prometu!

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Čakovca dr.sc. Predrag Kočila na adresu UO za upravu i UO za društvene djelatnosti Grada Čakovca poslao je upit putem kojeg želi upozoriti na moguću opasnost djece u prometu kada iz Slemenica svakodnevno putuju u OŠ Žiškovec.

Njegov dopis pročitajte u nastavku:

“Obzirom da se u Slemenicama još uvijek gradi kanalizacija, te da nema naznaka kada će ona biti dovršena, a što znači da će djeca u Osnovnu školu u Žiškovec i dalje hodati pored ceste i biti izložena opasnostima koje vrebaju u prometu što je vidljivo na fotografijama, kao vijećnik u Gradskom vijeću Grada Čakovca postavljam Vam slijedeće pitanje:

Da li Grad Čakovec može odrediti osobu koja će dnevno pratiti djecu na putu u osnovnu školu u Žiškovcu kao i na putu iz osnovne škole natrag u Slemenice, obzirom na činjenicu kako roditelji mnogih osnovnoškolaca rade, pa su zbog sigurnosti svoje djece prisiljeni angažirati rođake ili prijatelje da im otprate i doprate djecu iz škole.

Napominjem da dnevno ovom cestom prolazi izuzetno veliki broj kamiona od kojih neki doslovno “jure” nedozvoljenim brzinama, tako da se djeca moraju pomaknuti do odvodnog kanala, pazeći da ne padnu u njega. Podsjećam Vas da još uvijek vrijedi ona poslovica “bolje spriječiti nego liječiti” te apeliram na sadašnju vlast da riješi ovaj problem prije nego se desi nezgoda.”

Vijećnik Kočila najavio je da će, kad primi odgovor, o tome informirati javnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije