Roberto Ujlaki (43) novi je predsjednik OO SDP-a Kotoribe

Na unutarstranačkim izborima koji su u SDP-u održani 20. listopada za predsjednika Općinske organizacije te stranke u Kotoribi izabran je 43-godišnji Roberto Ujlaki. U petak 25. listopada održana je i izborna Konvencija stranke na kojoj su izabrani članovi ostalih stranačkih tijela.

Za potpredsjednika je izabran Dragutin Dolenčić, a uz njih dvojicu u sedmeročlani Općinski odbor izabrani su Izabela Balog, Ljubomir Grgec, Kristina Knez, Ivan Hertelendi i Josip Forauer. Novoizabrani predsjednik R. Ujlaki zahvalio je članovima na ukazanom povjerenju. Iskazao je  zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora gdje su osvojili izvršnu vlast i pet vijećnika što je najviše od postojanja Općine Kotoriba.

U programu rada, između ostalog, izdvojio je adaptaciju mrtvačnice, uređenje Društvenog doma, sanaciju krovišta ribičkog doma Som i policijske zgrade, rješavanje pitanja stare škole, uređenje okoliša crkve i centra mjesta, izgradnju ceste prema Goričanu i mosta prema Mađarskoj . Među prioritetima je ulaganje i u gospodarski razvoj koji je preduvjet za razvoj svake sredine.

– Unatoč problemima koji su zadesili stranku i ostavke nekoliko članova, mogu reći da smo danas homogeniji i jači, čemu u prilog ide i sve veći broj mlađih članova – poručio je Ujlaki koji obnaša funkciji zamjenika načelnika. Na izbornoj Konvenciji  su uz domaće članove prisustvovali i novi šef međimurskog SDP-a Mladen Novak i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.

Novak je također zahvalio članovima na podršci koju su mu dali na untarstranačkim izborima.

– Nema čekanja! Iako je županijska izborna Konvencija 22. studenog idemo odmah na posao. Ovih dana sazvat ću sastanak sa svim predsjednicima gradskih i općinskih odbora te SDP-ovih načelnika i gradonačelnika kako bi dogovorili što nam je činiti. Moramo uvesti drugačiji način rada nego do sada, greške ispraviti i slušati mišljenje i prijedloge sviju.

Želimo raditi ozbiljno i odgovorno kako bi stranka konačno zauzela mjesto koje joj pripada. Vi ste izbornim rezultatima dokazali da ste najjači kad vam je bilo najteže i na tom vam čestitam. Uvjeren sam u dobru suradnju – rekao je Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije