Priopćenje iz HAIX OBUĆE: Niti jedan naš radnik nije iz Mađarske!

Iz HAIX OBUĆE d.o.o. zastupanoj po punomoćnici Sandri Breslauer, dobili smo zahtjev za objavu ispravka objavljene informacije dana 14. listopada 2013. godine u 9:29 sati na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“Poštovani!

Obraćam Vam se kao punomoćnica trgovačkog društva HAIX OBUĆA d.o.o. Mala Subotica, Gospodarska 1, a u svezi članka objavljenog na Vašem internetskom portalu dana 14. listopada 2013. godine, pod naslovom “HAIX OBUĆA d.o.o. Organizirano autobusima dovodi radnu snagu iz Mađarske?”, te podnaslovom “Mala Subotica: Aktualna pitanja sa 4. Sjednice Općinskog vijeća”.

Između ostalog u tom članku se navodi da vijećnik Ivan Marčec pita: “Da li tvrtka HAIX OBUĆA d.o.o. uživa nekakve povlastice od Općine, te ima li, ili je imala možda, obvezu prioritetnog zapošljavanja osoba iz Općine Mala Subotica.

Ističe da je na ovo pitanje potaknut zbog glasina da ta tvrtka organizirano autobusom dovozi jeftiniju radnu snagu iz Mađarske, a kod nje je zaposlen neznatan broj osoba iz naše općine.

Nadalje se navodi da načelnik Vladimir Domjanić odgovara da je tvrtka HAIX OBUĆA d.o.o. Prilikom ozgradnje bila oslobođena plaćanja komunalnog doprinosa sukladno Odluci Općinskog vijeća i to je jedina povlastica koju je imala od Općine. Sada Općini plaća komunalnu naknadu. Nije imala, niti sada ima, bilo kakvu obvezu, osim moralne, prema žiteljima naše Općine kod zapošljavanja radnika.

U navedenom članku prenijeta je nepotpuna informacija sa 4. sjednice Općinskog vijeća Općine Mala Subotica održane dana 2. listopada 2013. godine, i sam naslov članka kao i cijeli članak napisani su na senzacionalistički način i s negativnom konotacijom, čime se dovodi u pitanje ugled trgovačkog društva HAIX OBUĆA d.o.o. što međutim ne odgovara stvarnom stanju.

Ponajprije sa sjednice Vijeća prilikom citiranja pitanja vijećnika Ivana Marčeca kao i odgovora načelnika Općine Male Subotice Vladimira Domjanića, iznijeta je nepotpuna informacija jer je ispušten potpun odgovor načelnika koji je istaknuo što se tiče pitanja dovoženja radne snage iz Mađarske da takva saznanja nema, te da misli da to nije točno, no da se to može i provjeriti.

Dakle ispuštanjem bitnog dijela odgovora načelnika Općine Mala Subotica postignuta je negativna konotacija čitavog članka, a nakon čega su uslijedile brojne i negativne reakcije korisnika Facebooka i to iz razloga što je velika većina čitatelja navedeni tekst uzela “zdravo za gotovo”.

Aludiranje da trgovačko društvo HAIX OBUĆA d.o.o. dovozi jeftiniju radnu snagu iz Mađarske nema nikakve podloge u stvarnom stanju, te je objavom navedenog članka ugled trgovačkog društva HAIX OBUĆA d.o.o. u javnosti narušen te mu je nanijeta šteta.

Netočno je da bi u trgovačkom društvu HAIX OBUĆA radio i jedan radnik iz Mađarske, a vlastiti pogon izgrađen je u Općini Mala Subotica upravo iz razloga što Međimurska županija ima dovoljno kvalitetnih radnika koji mogu zadovoljiti njezine visoke standarde.

Trgovačko društvo HAIX OBUĆA d.o.o. iz Male Subotice ima zaposlenih 560 radnika od kojih gotovo svi radnici imaju sklopljen ugovor o radu na neodređeno vrijeme, a samo 3 radnika ima ugovor na određeno vrijeme i to za vrijeme trajanja probnog rada.

Što se tiče strukture tih radnika, ističe se da je iz Općine Mala Subotica trgovačko društvo HAIX OBUĆA d.o.o. ima zaposlenih 36 radnika što nije nezanemariv broj, dok su ostali radnici velikom većinom iz Međimurske županije, odnosno samo nekolicina njih je i to 12 radnika iz Varaždinske županije, a i to iz razloga nedostatka određenog kadra u našoj županiji.

U prilog namjeri zapošljavanja upravo žitelja Međimurske županije najbolje govori činjenica da je na inicijativu trgovačkog društva HAIX OBUĆA d.o.o. u Gospodarskoj školi Čakovec ponovno pokrenuti smjer za zanimanje obućara, te je školovana već druga generacija naučnika koja će i u budućnosti osiguravati kvalitetu radnika upravo iz Međimurske županije.

Dakle, trgovačko društvo HAIX OBUĆA d.o.o. je vrlo socijalno osviještena firma koja izuzetno cijeni i poštuje svoje radnike, te se rado o vrlo etičnom i moralnom poslodavcu.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije