Domjanić: “Javnim radovima uređuje se duplo više površina uz manje troškove”

Načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić na četvrtoj sjednici Općinskog vijeća između ostaloga je iznio događanja u radu Općine od protekle održane sjednice, a što donosimo iz općinskog Izvoda iz zapisnika.

Domjanić iznosi da je završena sanacija prekopa na cesti u Ulici A. Stepinca u Maloj Subotici i stanovnici te ulice konačno mogu odmoriti od stalne buke. Povlačenje završnog sloja asfalta na desnoj traci ceste u istoj ulici neće se sada izvoditi već će se pričekati izvedba pješačko-biciklističke staze uz taj dio ceste kako se ne bi ponovno prekopavalo jer će se vršiti određeno spajanje na slivnike.

Tegra najpovoljniji izvođač radova za izvedbu pješačko – biciklističke staze

U međuvremenu je raspisana javna nabava za izvedbu pješačko-biciklističke staze u Ulici A. Stepinca u Maloj Subotici. Pristiglo je 5 ponuda, a najpovoljnija je bila ponuda tvrtke Tegra d.o.o. iz Čakovca. Do početka radova dijeli nas žalbeni rok od 15 dana.

Investicije na groblju u Palovcu i kod Doma kulture Držimurec-Strelec idu svojim tijekom.

Uslijediti će investicija uređenja pristupnog puta i parkirališta kod groblja Benkovec-Jurčevec. VMO Mala Subotica prihvatilo je idejno rješenje za tu investiciju te će se raspisati javni natječaj kako bi do Dana mrtvih sve bilo gotovo.

– Prije dva tjedna u prostorijama Općine održan je sastanak s direktorom općih poslova – Privredne banke Zagreb na kojem je, s naše strane, bio nazočan i odvjetnik Ivan Ivković te predstavnici DVD-a Mala Subotica, a povod je bio dugogodišnji spor Privredne banke Zagreb (nekadašnje Međimurske banke Čakovec) i DVD Mala Subotica oko imovinsko-pravnih odnosa na nekretnini u kojoj se nalazi ispostava Privredne banke Zagreb u Maloj Subotici. Postignuti je djelomični dogovor oko financiranja etažiranja nekretnine, a dogovoren je sljedeći sastanak u Zagrebu kada bi se trebalo dogovoriti konačno rješenje – pojasnio je načelnik.

U materijalima za sjednicu priložena su pisma namjere upućena Hrvatskim vodama u Zagrebu, potpisana od strane naše Općine i tvrtke Međimurske vode d.o.o.Čakovec za Aglomeraciju Držimurec i Aglomeraciju Podbrest. Tim pismima namjere želi se postići uvrštenje navedenih aglomeracija u prioritetne projekte za sufinanciranje izrade nedostatne dokumentacije putem EU fondova.

“Javnim radovima uređuje se duplo više površina uz manje troškove”

U materijalima za sjednicu priloženi su, na prošloj sjednici traženi, podaci o troškovima uređenja groblja i javnih površina za koncesionare i javne radove.

– Kada se usporede ti troškovi vidi se da su oni puno manji od kada te površine uređuju javni radovi, a uređuje se duplo više površina nego što su uređivali koncesionari. Troškovi nabavljene opreme dijele se na 5 godina koliko je prosječni vijek njihova trajanja. Kada se sve rezimira, može se zaključiti da je učinjen kvalitetan potez preuzimanjem uređenja javnih površina – iznosi Domjanić.

Predsjednica Općinskog vijeća Danica Glad iznosi da je ovih dana završen parcelacijski elaborat za naselje Piškorovec koji se odnosi na katastarsku općinu Turčišće i katastarsku općinu Gardinovec, izrađen od strane nadležnog geodeta iz Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije