Carinski terminal u Murskom Središću postaje parkiralište

Stručni kolegij gradonačelnika Grada Mursko Središće u ponedjeljak 7. listopada održao je 17. sjednicu. Ministarstvu unutarnjih poslova – Upravi za granicu Zagreb, Grad Mursko Središće zahvaljuje na ustupanju carinskog terminala na graničnom prijelazu Mursko Središće koje će Grad prenamijeniti i urediti za potrebe parkirališta.

Sve radove na uspostavi novog parkirališta Grad će izvesti sam što obuhvaća označavanje parkirnih mjesta, prometnu signalizaciju te postavljanje stepenica prema šetnici i gradskom parkingu.

Gradonačelnik Dražen Srpak primio je na znanje rješenje o nalogu za poboljšanje higijensko-sanitarnih uvjeta poslovanja u Dječjem vrtiću Maslačak koje je naložila Uprava za sanitarnu inspekciju. Potrebno je osigurati preduvjete za pripremu hrane prema pravilima dobre higijenske prakse prema Vodiću dobre higijenske prakse za institucionalne kuhinje, osigurati uvjete za catering jer se hrana vozi u područni vrtić u Peklenicu te implementirani HACCP sustav provoditi prema pravilima struke i o tome voditi evidenciju.

Članovi Stručnog kolegija Podružnici umirovljenika Mursko Središće odobrili su 500 kuna za blagdanske poklone štićenicima tamošnjeg staračkog doma i 3 tisuće kuna Društvu žena Mursko Središće za akciju Blagdan dobrote.

Također iz Grada upozoravaju sve izvođače radova na cestama i drugim gradilištima na području Grada Mursko Središće da su dužni znakovima i trakama zaštititi lokacije radova koji su u tijeku, a sve u cilju zaštite sigurnosti građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije