Načelnik Domjanić podnio polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna

Načelnik Vladimir Domjanić na održanoj trećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Mala Subotica iznio je Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Općine MalaSubotica za 2013. godinu

Domjanić iznosi da je izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci na nivou izvršenja prošlogodišnjeg polugodišnjeg proračuna, odnosno da se proračun puni prema očekivanju. Stavke proračuna koje se odnose na državnu i županijsku razinu planirane su na realnim temeljima odnosno razgovorima s resornim ministarstvima koje je dalo zeleno svjetlo za određene projekte.

Novce za većinu tih projekata, od kojih su neki u tijeku, očekuju u narednom periodu u proračun osim za investiciju sufinanciranja projektne dokumentacije za Društveno-športski centar u Piškorovcu koja bi se, nakon pozitivne ocjene, tek završila do pred kraj godine dok za investiciju uređenja središta naselja Mala Subotica još uvijek nemaju potvrdu, čeka se rebalans državnog proračuna. Stavka prihoda od prodaje građevinskog zemljišta je podbacila ali na to ne možemo utjecati, a morali su je planirati, kazao je načelnik.

– Možda bi trebalo u dogledno vrijeme razmišljati o korekciji cijene zemljišta u Zoni poduzetništva jer ima općina i gradova koje imaju cijenu od 1 kune/m3 – razmišlja načelnik Domjanić.

Križaić se ne slaže da se proračun dobro puni

Vijećnik Mladen Križaić ne slaže se s načelnikom da se proračun dobro puni jer je do kraja godine još 4 mjeseca, a izvršenje proračuna s 30. kolovozom je 25% odnosno ako se izuzmu stavke koje se odnose na naselje Štefanec izvršenje proračuna je 36%.

Vijećnik Miran Pintarić pita da li su u stavci prihoda od prodaje stanova navedena sredstva samo ona koja propadaju našoj općini ili zajednička koja treba podijeliti s Općinom Orehovica te traži pojašnjenje na što se odnose rashodi za ugovore o djelu.

Domjanić odgovara da se sredstva od prodaje stanova ne dijele jer su dobili spor s Općinom Orehovica na Trgovačkom sudu u Bjelovaru, a Općina Orehovica je najavila žalbu Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu. Računovođa Ljiljana Cerovečki odgovara da se rashodi za ugovore o djelu odnose na rashode za domare, čistačicu i neke povremene poslove. Vijećnik Valentin Šipuš ima primjedbu na navođenje riječi “Poglavarstvo općine” koje ne postoji, u polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna.

Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Općine Mala Subotica za 2013.godinu prihvaćen je s 8 glasova ZA, 1 PROTIV (J. Horvat) i 3 SUZDRŽANA (V. Halić, M. Križaić, M. Pintarić).

Prijedlog I. Izmjena i dopuna proračuna Općine Mala Subotica za 2013. godinu nije prihvaćen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije