Goran Rohaček na čelu starčevićanaca Međimurske županije

U prepunoj dvorani stranačkih prostorija u Strossmayerovoj 9  u Čakovcu uz pedesetak izaslanika svih međimurskih podružnica i ogranaka Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Međimurske županije održan je Izborni zbor Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević Međimurske županije.

Zboru je prethodila konferencija za novinare na kojoj su govorili glavni tajnik HSP-a AS Pero Ćorić, koordinator Županijskog vijeća Goran Rohaček i predsjednica Stranke te zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić. Pero Ćorić napomenuo je da je HSP dr. Ante Starčević stožerna pravaška stranka koja po izračunu mandata na osvojenim lokalnim izborima zauzima peto mjesto po snazi političkih stranaka u RH po osvojenim 300 mandata na lokalnim izborima diljem Domovine.

– Stranka je parlamentarna u 17 od 20 hrvatskih županija, od njih smo na vlasti čak u četiri. Jedna od onih u kojima nismo je i Međimurska, ali stvorili smo svu kvalitetu, preduvjete te značaj da to promijenimo odmah na sljedećim izborima.

Zreli smo preuzeti vlast i na državnoj razini kako bi se zaustavilo ovo beznađe hrvatske politike, vratilo dostojanstvo hrvatskim braniteljima, umirovljenicima, radnicima, obespravljenom seljaštvu, a posebice dostojanstvo Vukovaru iz kojega i sam dolazim i sam sam sudionik svih ratnih događanja u pripremi obrane i svih ratnih događanja  tijekom obrane Vukovara i svih okolnih mjesta.

Ovdje u Čakovcu osjećam se kao kod kuće jer mi je obitelj ovdje bila i zbrinuta dok sam zajedno sa stotinama Međimuraca branio hrvatski Vukovar. Njima i njihovim majkama ovom prilikom najtoplije zahvaljujem – rekao je Ćorić.

Skupu se obratio i dosadašnji koordinator stranke Goran Rohaček. – Ne kažemo uludo da lošiji od ovih Banskim dvorima još nisu hodali. Jer kako drukčije nazvati one koji za najveće vrednote hrvatskog naroda kao što su obitelj, dom, vjera i narod prozivaju nazadnjaštvom i primitivizmom.

Mi im na to odgovaramo – uvođenje ćirilice u sveti hrvatski Vukovar je primitivizam, stvaranje vojske od 400 000 nezaposlenih osoba je primitivizam, rasprodaja Croatia osiguranja, Hrvatske poštanske banke te Hrvatskih auto – cesta je primitivizam. Robovanje cjelokupnog hrvatskog naroda zbog samo jednog jedinog čovjeka, a taj je još k tome udbaš i ubojica, to je; dame i gospodo; primitivizam! – energičan je Rohaček.

Ruža Tomašić naglasila je da nije pravaš svatko tko maše pravaškom iskaznicom. Pravaštvo se živi i ono je ispred svih naših osobnih interesa. – Apeliram prvenstveno na Vas novinare, a zatim na sve nas birače jer sam samo jedna od onih koji su posudili Hrvatsku od naše djece, od naših unuka i sram bi me bilo vratiti je na ovaj obespravljen način.

Molim Vas, nemojte slušati što političari govore, već promatrajte što oni rade. Ne volim puno pričati, ali znam dobro raditi, i ja sam sigurna da ćete taj rad znati i dobro honorirati, posebno ovdje u Međimurju gdje je pravaštvo već desetljećima ukorijenjeno kao izvoran hrvatski svjetonazor – poručila je R. Tomašić.

Za predsjednika Županijskog vijeća izabran je Goran Rohaček iz Čakovca, dopredsjednici su Goran Dovečer iz Bukovca i Vladimir Jakšić iz Dekanovca. Tajnik Županijskog vijeća je Tomislav Farkaš iz Pribislavca, a rizničar Damir Tomšić iz Nedelišća. Za ostale članove Predsjedništva Županijskog vijeća izabrani su Franjo Banec iz Palovca, Zdravko Barić iz Svete Marije, Matija Kovačić iz Nedelišća, Teodora Rohaček iz Zasadbrega, Nevenko Trbojević iz Čakovca i Zlatko Vrtarić iz Sivice.

Za članove Časnog suda izabrani su Ivica Baksa iz Donjeg Pustakovca kao predsjednik, te Nikola Setnik iz Preloga i Denis Lastavec iz Podbresta kao članovi, a za članove Nadzornog odbora imenovani su Franjo Krznar iz Novakovca kao predsjednik, te Josip Blagus iz Hodošana i Josip Feliks iz Domašinca kao članovi.

Za koordinatora Kluba mladih starčevićanaca izabran je Ivan Kovačić iz Nedelišća, a za koordinatoricu Kluba žena starčevićanki izabrana je Ivana Topličanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije