U Šenkovcu će se graditi prvih 96 POS stanova u Međimurju

– Predstavljamo jednu od najvećih kapitalnih investicija Općine Šenkovec od njenog osnutka, izgradnju stambenih zgrada po programu POS-a (poticane stanogradnje) u suradnji s Republikom Hrvatskom, odnosno resornim agencijama kao i izgradnju nove osnovne škole u doglednoj budućnosti, na istoj toj parceli sa svim pratećim sadržajima koje zahtjeva jedna moderna škola – rekao je uvodno načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat na predstavljanju projekta zajedno sa svojim zamjenikom Vladimirom Novakom i pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela Alenom Kajmovićem te županom Međimurske županije Matijom Posavcom.

– Nakon više od mjesec dana obilaska svih odgovornih osoba u Zagrebu kako u ministarstvima tako i u AUDIO-u te APN-u dobili smo zeleno svjetlo za daljnje postupke u realizaciji navedenih projekata – istaknuo je uvodno Horvat te zahvalio županu Posavcu koji je lobirao i omogućio otvaranje vrata u Zagrebu.

Na atraktivnoj lokaciji između Općine Šenkovec i Grada Čakovca, na dijelu popularno zvanom “Pitomača” koji se nalazi uz kanal Lateralac, a iza MOBENZ-a kreće se u postupak realizacije gradnje 8 zgrada s po 12 stanova, ukupno 96 stanova po principu POS-a, a svaki stan bi imao između 60 i 65 m2.

Prvi POS stanovi u Međimurju, cijena najviše 800 eura po metru kvadratnome

– Ovim projektima se stavlja u funkciju 126 tisuća m2 zemljišta koji smo u jednom dijelu do sada mi održavali i za njega se brinuli, a sada ćemo ga maksimalno iskoristiti za potrebe naših mještana. POS-ove stanove ne treba posebno predstavljati i o njima nešto ekstra govoriti, ali treba napomenuti da su ovo prvi POS-ovi stanovi u Međimurju kao i da će ti kvadrati biti, najvjerojanije, i do 30% jeftiniji nego što je to današnja cijena u Šenkovcu ili Čakovcu (cijena je približno ista). Iako to ovisi o mnogim parametarima, plan je da cijena bude maksimalno 800 €/m2 jer općina će napraviti sve da se osigura potrebna infrastruktura koja neće ulaziti u konačnu cijenu stana, a što će biti doprinos općine u ovom projektu i pokazatelj dobre volje sviju nas da ovaj projekt zaživi. Naravno, za takvu odluku moram imati i adekvatnu odluku Općinskog vijeća u što vjerujem da nikako neće biti problem – rekao je načelnik Horvat.

Javite se u Općinu Šenkovec ukoliko ste zainteresirani za kupnju stana

O interesu za POS stanove u Šenkovcu provest će se anketa, najvjerojatnije od sljedećeg tjedna, a kojom će se utvrditi broj potencijalnih interesanata, a za kojeg je pretpostavka da će biti veliki. Ukoliko ste jedan od interesenata za POS stanove, slobodno se javite u Općinu Šenkovec osobno, putem emaila opcina.senkovec@ck.t-com.hr ili na kontakt broj 040/ 343 – 250.

Opravdanost projekta proizlazi u interesu mještana za kupnju stanova

– Iza projekt poticane stanogradnje, odnosno POS projekta stoji država i on je prijeko potreban našem Međimurju. Novi, jeftini stanovi potrebni su Međimurju iz više razloga, a najvažniji je to da se tako građanima omogućuje jeftinija kupnja nekretnine u vlastitoj sredini. Time se posebice mladi i obrazovani potiču da svoj život i karijere grade upravo ovdje, te stoga ne sumnja da će interes biti velik. Osim niske cijene četvornog metra, model državnog POS-a omogućuje nižu kamatu, manje instrumenata osiguranja te poček plaćanja kredita. Općina Šenkovec pokazala je nicijativu da se ovaj sveobuhvatan projekt realizira na ovom prostoru blizu Čakovca. Opravdanost svakog projekta proizlazi u prvom koraku, interesu naših mještana koji će se utvrditi pomoću ankete – rekao je župan Posavec.

Stanovi bi se prodavali uz kamatu od 4%, godinu dana s počekom i bez jamaca. Međimurska županija uključit će se u sufinanciranje, a po kojem točno modelu treba razmotriti.

Bitno je anketiranjem utvrditi zainteresiranost za stanove, pa se svi zainteresirani pozivaju nek se jave na gore navedene kontakte radi ispunjavanja anketnog upitnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije