Grad Mursko Središće daje po sto kuna umirovljenicima

Stručni kolegij gradonačelnika Grada Mursko Središće na svojoj je 11. sjednici raspravljao o nekoliko zamolbi. Udruga za šport djece i mladeži Čakovec uputila je zamolbu za jednokratnu financijsku pomoć za program obuke neplivača “Međimurje bez neplivača 2013.” za djecu osnovnih škola.

Članovi kolegija načelno prihvaćaju zamolbu, ali na način da Grad preuzme financiranje polovicu iznosa, dok bi drugu polovicu trebali podmiriti roditelji djece. Grad će od spomenute udruge zatražiti popis i točan broj učenika s područja Grada Mursko Središće.

Udruzi slijepih Međimurske županije odobrena je jednokratna novčana pomoć u iznosu od 500 kuna za odlazak na državno prvenstvo u pikadu, isti iznos dodijeljen je i Udruzi Nova Nada kao pomoć za organizaciju druženja članica udruge i Udruzi studenata Međimurja u Zagrebu u svrhu pomoći organizacije njihovih projekata.

Iznos od 1.500 kuna Grad će odvojiti za izdavanje knjige “Rječnik Murskog Središća” i 2 tisuće kuna za projektiranje i izradu idejnog projekta uređenja prirodnih izvora pitke vode Zvirek i Curek. Na sjednici je referent Antun Šimunić zadužen za izradu popisa zapuštenih grobova u Murskom Središću jer je utvrđeno da na groblju postoji 47 grobova za koje se ne zna vlasnik niti se plaća grobna naknada.

Gradonačelnik Dražen Srpak članovima kolegija je iznio podatak da je Grad Mursko Središće temeljem službenog traženja od Policijske postaje Mursko Središće dobio podatak da je broj vozila u teretnom prometu tijekom srpnja 2013. godine čak za 74% veći od broja u istom razdoblju prethodne godine što predstavlja problem zbog preopterećenja cesta, ugrožavanja sigurnosti prometa u centru i šire te zbog zagađenja zraka ispušnim plinovima, te će se u svezi istog službeno kontaktirati župan Međimurske županije i Ministarstvo prometa.

Srpak je obradovao sve umirovljenike rekavši da je s Udrugom umirovljenika dogovoreno da će svi umirovljenici s područja Murskog Središća i pripadajućih naselja primiti pomoć iz gradskog proračuna u iznosu od 100 kuna, a kao cenzus za primanje pomoći zajednički je utvrđena granica mirovine do 1.800,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije