S aktualnog sata Općinskog vijeća Općine Kotoriba

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Kotoriba Zoran Radmanić (HDZ) sazvao je u ponedjeljak 15. srpnja drugu sjednicu Općinskog vijeća. U sklopu aktualnog sata načelnik Ljubomir Grgec (SDP) od aktualnih radova izdvojio je nastavak izgradnje kanalizacijske mreže u Ulici Dragutina Domjnića i asfaltiranje prometnice u Ulici Matije Gupca.

Vijećnik iz redova HSS-a Željko Šebeštjan upitao je načelnika koliki su bili troškovi proslave ulaska Hrvatske u EU i da li je Općina ishodila sve potrebne dozvole za vatromet. Grgec je odgovorio kako se sve radilo prema zakonu, a sam vatromet je sa 2 tisuće kuna financirala Međimurska županija.

Nezavisni vijećnik Dobriša Zvošec pitao je načelnika kada se namjerava raspisati natječaj za zakup poslovnog prostora u Ulici kralja Tomislava 100 te je zatražio pismeni podatak kakvo je bilo stanje u općini prilikom preuzimanja, odnosno kolika su bila općinska potraživanja i obaveze. Načelnik je odgovorio da će se za raspisivanje natječaja za poslovni prostor formirati povjerenstvo i da će svi vijećnici zatraženo stanje dobiti u pismenom obliku.

Nikolu Kneza (HDZ) zanimalo je u kojem vremenskom roku su mještani zaposleni putem javnih radova i što se poduzima po pitanju privlačenja investitora u Kotoribu, dok je Dragutina Dolenčića (SDP) interesirala situacija oko stare škole koja svakim danom sve više propada. Prema riječima načelnika Grgeca javni radovi traju šest mjeseci, a nedavno je jedna firma iskazala interes za gradnju u zoni Jug. Što se stare škole tiče, rekao je da je škola u vlasništvu Međimurske županije i da je sa županom Matijom Posavecem već obavljen razgovor na tu temu.

Vijećnici su u nastavku sjednice jednoglasno prihvatili  prve izmjene i dopune općinskog proračuna koji se na prihodovnoj strani umanjuje za gotovo 460 tisuća kuna i po novome iznosi 7,33 milijuna kuna. Treba naglasiti da su sve odluke donijete jednoglasno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije