Općina Donja Dubrava ima čak 12 odbora i povjerenstava

Za svega četrdeset minuta vijećnici Općine Donja Dubrava odradili su 16 točaka dnevnog reda druge sjednice Općinskog vijeća. Bila je ovo prva radna sjednica nakon konstituirajuće na kojoj su načelnik Dražen Miser (HDZ) i njegov zamjenik Drago Mikulan (HDZ) položili svečane prisege. Jedinu zamjerku na dnevni red imao je vijećnik Marijan Varga (HNS) rekavši kako za neke točke dnevnog reda nisu na vrijeme dostavljeni pisani materijali kako to nalaže važeći općinski Poslovnik.

Predsjednik OV-a Zlatko Haramija (HDZ) i načelnik Miser opravdali su se uz obrazloženje da nije bilo dovoljno vremena i obećanje da se više to neće ponoviti. U aktualnom satu nije bilo pitanja, pa su vijećnici krenuli na posao. Na sjednici su većinom glasova potvrđeni predsjednici i članovi čak 12 općinskih odbora i povjerenstava.


Vladimir Čmrlec
predsjednik je Odbora za popis birača, na čelu Odbora za raspisivanje natječaja i odabir najboljih ponuda, te nadzor i prijem izvršenih radova je Tomislav Jakupak, Odbor za socijalna pitanja i ljude treće dobi vodi Stjepan Lisjak, Robert Balnet predsjednik je Odbora za branitelje, Antun Benko Odbora za prekograničnu suradnju i fondove, a Darko Horvat Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja.

Odbor za gospodarstvo preuzeo je Drago Mikulan, Odbor za poljoprivredu Vedran Klarić, predsjednik Odbora za zaštitu okoliša, turizam, uređenje mjesta i groblja je Suzana Palavra, Odbor za kulturu, sport, predškolski i školski odgoj vodit će Damir Vidović, Odborom za informiranje predsjedat će Koraljka Jakupak-Popović, a Odborom za općinsko poslovanje Marijan Pongrac. Imenovan je i točlani sastav Komisije za Statut, Polsovnik i propise u sastavu Marijan Pongrac, Zlatko Haramija i Mihaela Martinčić.

Vijećnici su imenovali i nove članove Stožera za zaštitu i spašavanje kojim rukovodi načelnik Dražen Miser. Načelnik Stožera je Drago Mikulan, a članovi su Ladislav Soke, Marijan Hajdinjak, dr. medicine Ivan Dolenec, dr. veterine Marinko Lisjak, Vladimir Žinić, Terezija Hrašćanec i Ivan Štefić.

Na kraju sjednice Mario Mikulan (HL-SR) predložio je da se sve sjednice tonski snimaju te naglasio, baš kao i nezavisni Stjepan Lisjak da s nikime nisu potpisali koalicijsku suradnju, nego da će odluke donositi za boljitak mještana Donje Dubrave.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije