U Dekanovcu svečano otvorena prometnica do rijeke Mure

U nedjelju, 30. lipnja u Dekanovcu je, u okviru obilježavanja Dana općine i ulaska Hrvatske u Europsku uniju, svečano otvorena prometnica do rijeke Mure.

Program otvorenja započeo je u popodnevnim satima na raskrižju ispred zgrade Općine. Nakon svečanog dočeka uzvanika uz zvukove Limene glazbe Dekanovec, voditeljica je srdačno poželjela dobrodošlicu svima prisutnima.

“Mali, ali u srcu veliki”

Načelnik Ivan Hajdarović, kao domaćin ovog otvorenja, prvi se obratio sa nekoliko riječi. Govorio je o važnosti ovoga projekta, koji je financiran sredstvima iz državnog proračuna RH po Programu integralnog razvoja lokalne zajednice EIB 2 te sredstvima Općine Dekanovec.

Iako najmanja Općina u Međimurju, Dekanovec ima puni potencijal za razvitak i proširenje. Vidi se to i po sve većem broju djece a i visokoobrazovanih mladih, prosperitetnih ljudi.

Ova cesta najbolji je pokazatelj dugogodišnjeg rada mojih suradnika i mene. Iako mali, u srcu smo veliki i zaslužujemo proslaviti, na najbolji mogući način, ovaj povijesni dan,izjavio je između ostalog Hajdarović.

“A kaj dalje?”

Ova cesta dokaz je da se radi na unapređenju svakog mjesta u Međimurju,bez obzira na njegovu veličinu. Župan Matija Posavec dao je kratak i jasan odgovor na pitanje smjera ulaganja u Dekanovec, to je turizam. Spomenuo je gradnju etno sela i mnogobrojne potencijale koje treba iskoristiti, kao što je ovih 3700 metara ceste.

Politika ministarstva regionalnog razvoja-realnost

Svečanom otvorenju prisustvovao je i predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Pavao Šašlin, koji je kazao da, uz ovaj projekt u koji je uloženo 5,5 milijuna kn, treba izdvojiti još sredstava za daljnji razvoj komunalne infrastrukture Dekanovca.

Nakon rezanja vrpce, slijedila je biciklijada uz pratnju oldtimera do rijeke Mure gdje se nastavila proslava uz bogat zabavni program uz 11. Međunarodni spust murskih ladji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije