Vesna Pusić šetnjom preko mosta u M. Središću simbolički označila ulazak u EU

Međimurje je regija zemljopisno, ali i prema radnim navikama od svih naših županija najbliže Europi te će Međimurci ubrzo iskoristiti mogućnosti koje nam članstvo u Europskoj uniji pruža. Rekla je to u, među ostalim u subotu prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova dr. sc. Vesna Pusić tijekom službenog posjeta Međimurskoj županiji.

Potpredsjednica Pusić najprije je nazočila je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Belice. Pored župana Međimurske županije Matije Posavca, njegovih zamjenika Sandre Herman i Zorana Vidovića dočekao ju je i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi.

Nakon svečanosti povodom Dana općine, uputila se prema Murskom Središću gdje je šetnjom od postojećeg hrvatskog graničnog prijelaza prema slovenskom kod Lendave, simbolično označila ulazak naše zemlje u Europsku uniju i ukidanje carinskih kontrola na državnoj granici. U pratnji župana Posavca i zamjenika te gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka i župana Občine Lendava Antona Balažeka, obišla je djelatnike na oba granična prijelaza i razgledala vizure najsjevernijeg hrvatskog grada sa dosad neuobičajene strane.

U kratkoj izjavi koju je dala nakon obilaska naglasila je da Hrvatska svojim ulaskom u Europsku uniju dolazi u društvo zemalja koje su u mnogočemu, unatoč krizi najbolje na svijetu, te da sad počinje vrijeme kad svojom kreativnošću i sposobnošću možemo Hrvatsku napraviti uspješnom zemljom. Mi smo po spremnosti i prihvaćanju europskih pravila igre u usporedi s ostalih 27 zemalja, u prosjeku, rekla je Pusić, no moramo raditi na tome da postanemo najbolji. Preduvjete za to sigurno imamo.

Župan Posavec rekao je Međimurje i Mursko Središće od ulaska Hrvatske u EU mnogo očekuje, ponajprije na realizaciji brojnih razvojnih projekata za koje do sada nije bilo novaca ili sluha. Novi most preko Mure i zaobilaznica Murskog Središća sigurno je jedan takav projekt, čijom će se realizacijom Mursko Središće moći početi jače razvijati, rekao je župan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije