Kotoriba: SDP-u izvršna vlast, HDZ-u većina u Općinskom vijeću

Na lokalnim izborima održanima 19. svibnja stranke SDP-a i HDZ-a u Kotoribi su dobile svaka po pet vijećničkih mandata, Kandidacijskoj listi grupe građana pripala su dva mjesta, a koaliciji stranaka HSS-HSLS-HNS jedno mjesto. Već tada je bilo jasno da će biti zanimljivo oko konstituiranja Općinskog vijeća. Tako je i bilo.

Do dana održavanja konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Kotoriba koja je održana u četvrtak 20. lipnja, nije se znalo tko će biti pozicija, a tko oporba jer je sve ovisilo o trojcu koji je u prethodnom mandatu bio na vlasti zajedno s SDP-om. Radi se o dosadašnjem zamjeniku načelnika i donedavnim predsjednikom kotoripskog SDP-a Dobriši Zvošecu, tadašnjem vijećniku iz redova vladajućih Vinku Horvatu (koji su u novi saziv vijeća ušli su ispred grupe birača) i Željku Šebeštjanu (HSS) koji je u prošlom sazivu bio predsjednik Općinskog vijeća i u to je općinsko tijelo sada ušao ispred koalicije HSS-HSLS-HNS.

Oni su na sjednici za novog predsjednika Općinskog vijeća podržali HDZ-ovog kandidata Zorana Radmanića i tako toj stranci osigurali većinu, iako su takoreći do jučer bili žestoki “politički protivnici”. SDP-ov kandidat bio je nezavisni Stanko Vugrinčić, no on je dobio pet glasova. Za dopredsjednike su izabrani Dragutin Dolenčić (SDP) i Nikola Knez (HDZ).

S obzirom da je pobjedu za izvršnu vlast dobio SDP s načelnikom Ljubomirom Grgecom i njegovim zamjenikom Robertom Ujlakijem, bit će zanimljivo pratiti kako će funkcionirati odnosi načelnik – Općinsko vijeće. Načelnik Grgec i predsjednik OV-a Radmanić vjeruju u dobru suradnju što su već dokazali i prije nekoliko godina, te očekuju da svi zajedno rade za boljitak Kotoribe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije