Ervin Vičević: “Zatekli smo dugovanje od 4,3 milijuna kuna”

Od 22 međimurske općine, u njih 11 nakon lokalnih izbora došlo je do promjene u izvršnoj vlasti, a zanimljivo je da su sva tri grada u Međimurskoj županiji dobila nove gradonačelnike. Novoizabrane čelnike upitali smo kako su se snašli na novoj funkciji, kakvi načelnici žele biti, kakvo su stanje zatekli prilikom preuzimanja vlasti i imaju li osigurana većinu u općinskom, odnosno gradskom vijeću. Svakog dana o tim temama razgovaramo s jednim od njih.


Ervin Vičević
(HNS) novi je načelnik Općine Selnica i na toj je funkciji zamijenio Anđelka Kovačića. U razgovoru za naš portal ističe da želi biti načelnik otvoren i spreman na razgovor sa svakim mještaninom Općine Selnica. Prema tome si je prilagodio i radno vrijeme gdje svatko, tko treba, može doći radnim danom 13 do 15 sati, ali dostupan je i svaku prvu i treću subotu u mjesecu u vremenu od 9 do 11 sati.

Kako je otprije poznavao sve djelatnice, odnosno djelatnike suradnja je normalno nastavljena i svatko dalje radi svoj posao kao i do sada. Web stranica općine postala je aktivna i to je znak onoga što je i najavljivao, samo transparentno i pošteno. Što se pak stanja tiče koje je zatekao, to je sasvim druga priča.

O tome Vičević kaže: “Dug prema dobavljačima je objavljen na primopredaji 4,3 milijuna kuna, ali nažalost već se otkrivaju nove stvari koje još nisu za javnost, ali uskoro će biti. Stanje je i gore nego što sam mislio, a račun je trenutno pust tako da je već počela borba za svaku kunu. Ima neplaćenih računa još od 2009. godine, a dolaze nove nerazjašnjene stvari. O tome mogu samo toliko za sada, ali s obzirom na jako dobru suradnju s vašim portalom bit ćete obaviješteni o svakom saznanju među prvima”.

Što se pak tiče Općinskog vijeća tu nije bilo problema jer je nakon prvog kruga potpisana postizborna koalicija s koalicijom SDP-HSU pa tako imaju i predsjednika Općinskog vijeća Radovana Zadravca (SDP) i potpredsjednika Đuru Hozjana (HSU). Oni su ti koji su već unaprijed bili dogovoreni bez obzira na tada predstojeći drugi krug za izbor načelnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije