OPĆINSKO Vijeće Selnica

Premijer Plenković upoznat s otvorenim pismom Ervina Vičevića

Ervin VIčević je od premijera tražio davanje suglasnosti za dobivanje kredita kada to Općini Selnica bude potrebno za konačno rješavanje dugova u kojima se općina našla, krivicom ranijeg općinskog vodstva

Održana je 12. sjednica Općinskog vijeća Selnice s Aktualnim satom na njezinom početku. Izdvajamo dva upita vijećnika upućena općinskom načelniku Ervinu Vičeviću. Vijećnik Miljenko Vrančić pitao je jesu li vođeni razgovori u svezi izgradnje kapelice u Zebancu, a Ivanu Novak je zanimalo je li stigla nekakva reakcija nadležnih u svezi načelnikovog otvorenog pisma premijeru Andreju Plenkoviću.

Vičević je odgovorio kako će Zebanec sigurno dobiti mjesnu kapelu, koja će biti na prostoru kod nogometnog igrališta NK Zebanec, a titular će biti sveti Florijan. Kazao je Vičević kako je premijer reagirao na njegovo otvoreno pismo, naslovljeno Vladi i premijeru u svezi davanja suglasnosti za dobivanje kredita kojim bi općina riješila stare dugove općine te ga je dao na daljnje postupanje Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Kazao je Vičević, kako mu podršku daju sministar Darko Horvat i stranački šef Radimir Čačić. Nakon toga vijeće je jednoglasno donijelo više odluka. Prvo odluku o vrijednosti boda komunalne naknade, zatim odluku o davanju dimnjačarske koncesije, odluku o dodjeli koncesije o prikupljanju mješanog i drugog otpada, odluku o mjerama za sprečavanje nepropisnog odbacivanje otpada, odluku o kupnji nekretnine u Zebanec Selu te odluku o isplati prigodne nagrade umirovljenicima koji imaju mirovinu od 2.000 kuna, a povodom božićnih blagdana.

Razmotren je program održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, kao i program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine u 2019. godini. Vijećnici su upoznati s programom Adventa u Selnici te o prikazivanju dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’, 12. prosinca u Katoličkom domu u Čakovcu s početkom u 16 sati, pod pokroviteljstvom Općine Selnica.

DVD Selnica od Općine je dobio 150 tisuća kuna te obećanje za dobivanje još 100 tisuća godina početkom naredne godine, što bi im trebalo omogućiti kupnju novog vozila za vatrogasne potrebe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije