Zlatko Haramija izabran za predsjednika OV-a Općine Donja Dubrava

U roku od 30 dana od objave službenih rezultata lokalnih izbora u svim gradovima i općinama moraju se održati konstituirajuće sjednice vijeća. U petak 14. lipnja konstituirano je Općinsko vijeće Općine Donja Dubrava koje broji 11 članova.

Na lokalnim izborima 19. svibnja koalicija HDZ-HSS-HSLS osvojila je pet vijećničkih mandata (Stjepan Miser, Tomislav Jakupak, Marijan Pongrac, Marinko Lisjak i Zlatko Haramija, koaliciji HNS-SDP pripala su četiri mandata (Marijan Varga, Slobodanka Zvonar, Mihaela Martinčić i Zoran Horvat), Hrvatake laburiste u vijeću će zastupati Mario Mikulan, a Listu grupe građana Stjepan Lisjak.

Na sjednici je za predsjednika vijeća sa 7 glasova izabran Zlatko Haramija (HDZ), dok je njegov zamjenik Marinko Lisjak (HSS). Koalicija HNS-SDP imala je prijedlog da predsjednik bude Marijan Varga, a zamjenik Zoran Horavt, obojica iz HNS-a, međutim o prijedlogu se nije ni glasovalo jer su Haramiju podržali M. Mikulan i S. Lisjak.

Dakako zanimalo nas je da li se spomenuti dvojac priključio koaliciji HDZ-HSS-HSLS i time im osigurao većinu u Općinskom vijeću. Mikulan i Lisjak ističu da nisu sklopili nikakvu poslijeizbornu koaliciju, nego da će podržavati sve ono što će biti dobro za Donju Dubravu, a s druge strane i kritizirati vlast ukoliko neće dobro raditi.

Novi predsjednik OV-a Z. Haramija zahvalio je na povjerenju i pozvao vijećnike na zajedničku suradnju, a sve za dobrobit Donje Dubrave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije