Branko Šalamon na čelu Gradskog vijeća Grada Čakovca

U četvrtak 13. lipnja održana je konstituirajuća sjednica novoizabranog Gradskog vijeća Grada Čakovca koje broji 21 člana. Većinom glasova (17) za predsjednika GV-a izabran je dosadašnji gradonačelnik Branko Šalamon (SDP), dok će njegovi zamjenici biti Nenad Hranilović iz HNS-a i Marijana Fabić Rusak iz HSS-a.

Zanimljivo je da su imenovanje Šalamona za predsjednika podržali svi, osim troje vijećnika iz redova Hrvatskih laburista. Šalamon je pozvao vijećnike da svi zajedno doprinesu što boljem radu ovog tijela, a onda i razvoju Grada Čakovca.

Kako je ovo bilo konstituirajuća sjednica, nije bilo aktualnog sata iako je vijećnik HSLS-a Dražen Blažeka to predložio, no jedino čega su se vijećnici dotaknuli u raspravi bilo je pitanje vezano uz smanjenje koeficijenata plaća zaposlenih u Gradskoj upravi u kojoj radi 50 ljudi.

Sunačana Glavak (HDZ) zatražila je da se iznosi plaća definiraju u kunama. Gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP) odgovor na ovo pitanje dat će na idućoj sjednici koja je sazvana za 11. srpnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije