Žene HNS-a u Belici proslavile Majčin dan

U Belici je, u povodu Majčinog dana, održana konvencija Ženske inicijative Međimurske županije na kojoj su svoju podršku kandidatkinjama za izvršnu i predstavničku vlast u Međimurju dali i saborska zastupnica te predsjednica Ženske inicijative za Hrvatsku Sonja Konig, te predsjednik regionalnog saveza HNS-a Radimir Čačić.

Nakon uvodnog dijela i izvrsne predstave koju su za sve prisutne pripremile žene iz Udruge žena općine Belica, a upravo na temu žena i odnosa prema ženama u društvu, svim prisutnima su se obratili govornici s ciljem isticanja važnosti žena i u političkom djelovanju.

” Na ovim lokalnim izborima HNS u Međimurju ima kandidatkinju za zamjenicu župana, dvije kandidatkinje za načelnice i tri za zamjenice načelnika i gradonačelnika općina i gradova. Pored toga na listama, za vijeća i skupštinu imamo 55 kandidatkinja, što predstavlja reprezentativnu brojku i dokaz je toga da se upravo HNS jasno i čvrsto postavlja prema tome da žene u društvu zauzmu zaslužene pozicije.” – rekla je Sandra Herman, kandidatkinja za zamjenicu župana Međimurske županije.

Naglasila je da u političkom djelovanju ne smije postojati percepcija da se žene moraju nositi s muškarcima jer nitko se ne treba s nikim nositi, već se treba raditi na način da se povezuje volja, znanje, sposobnost, iskustvo i odlučnost bez obzira na to je li riječ o muškarcima ili ženama.

” Svaki rezultat kojeg želite ostvariti, a pogotovo ako govorimo o ovako bitnim aktivnostima poput izbora za župana, ovisi o timu ljudi, o njihovoj kvaliteti i sposobnostima. Žene u takvom timu zasigurno imaju nemjerljiv doprinos.” – rekao je Matija Posavec zahvalivši predsjednici Ženske inicijative međimurskog HNS-a Štefaniji Damjanović na organizaciji te čestitavši Majčin dan svim majkama.

” Istraživanja su pokazala da su one općine i gradovi kojima upravljaju žene operativniji, funkcionalniji, bolje posloženi. Međimurje je uvijek na određeni način bilo korak ispred drugih, na neki način ste vizionari, pa se nadam da će i ovo prepoznavanje žena i njihova imenovanja te postavljanje na kandidacijska mjesta diljem općina i gradova rezultirati pomacima i kada je Hrvatska u pitanju.” – napomenula je Sonja Konig u svom obraćanju prisutnima. Naglasila je i da bi se bez bezrezervne podrške koju žene Međimurja imaju od strane Matija Posavca malo toga realno moglo ostvariti.

” A Matija kao budući župan, u što smo uvjerene sve skupa, će znati prepoznati, ali će i znati djelovati da se ženama u političkom životu Međimurju da zasluženo mjesto.” – istaknula je Konig.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije