SLUŽBENO: Pet kandidata u utrci za budućeg međimurskog župana!

Točno u ponoć istekao je rok za predaju lista za lokalne izbore koji će se održati 19. svibnja. Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije danas je objavilo zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor župana Međimurske županije. U toj “političkoj utrci” nalazi se pet kandidata sa svoja dva zamjenika.


Marijan Belčić
kandidat je Hrvatskih laburista – stranke rada, dok su njegovi zamjenici Petra Kovačić i Mladen Babić. Ispred koalicije HDZ-HDS-HSP-BUZ kandidat za župana je Darko Horvat uz zamjenike Aleksandra Makovca i Franju Cimermana. SDP-HSU-MDS za svog su kandidata istaknuli Ivana Perhoča, a za zamjenike Deana Hunjadija i Sanju Krištofić. Kandidati Grupe građana su Josip Posavec za župana te Renata Čulinović Čaić i Damir Markuš za njegove zamjenike. Koalicija HNS-HSLS-HSS-MS-SHUS kao budućeg međimurskog župana vidi Matiju Posavcu i njegove zamjenike Sandru Herman i Zorana Vidovića.

Dakako, svaka kolicija u svojim kandidatima vidi izborne pobjednike, međutim konačnu riječ dat će međimurski birači. Prema objavljenom broju kandida, sasvim je izvjesno da će Međimurci svog župana birati u dva kruga. Službena predizborna kampanja kreće 5. svibnja i traje do 17. svibnja. Dan prije izbora, 18. svibnja je izborna šutnja.

Dodajmo da je Županijsko izborno povjerenstvo zaprimilo 8 pravovaljanih kandidacijskih lista za članove Skupštine Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije