OPĆINSKO VIJEĆE OREHOVICE

BURNO NA VIJEĆU Okršaj predsjednice udruge DOSTI Miljenke Radović i načelnice Dijane Novak

Neuobičajen početak sjednice općinskog vijeća...

Početak 12. sjednice Općinskog vijeća Orehovice održane u ponedjeljak bio je neuobičajen. U općinskoj vijećnici pojavila se predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom (DOSTI) Međimurske županije, ujedno i pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga Miljenka Radović u pratnji svojeg životnog partnera Milana Logožara.

Premda, kako bi to trebalo po općinskim propisima, nije najavila svoj dolazak, predsjednik Vijeća Neven Kreslin, dopustio joj je govoriti. Radović je na sjednicu došla da bi uputila apel načelnici Dijani Novak i vijećnicima. Kako je rekla, još samo Općina Orehovica i Grad Čakovec nisu pristali sufinancirati izgradnju objekta Centra DOSTI koji je podignut u Podturnu s ciljem da se u njemu organizira dnevni i poludnevni boravak za osobe s invaliditetom.

– Za taj je projekt iz Europskog investicijskog i strukturnog fonda osiguran iznos od 14,346.088 kuna, a njegova je ukupna vrijednost 17,197.122 kune, prema čemu Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom mora osigurati 2,851.033 kune. U želji da osiguramo taj udio pokrenuli smo humanitarnu akciju u okviru koje je prikupljeno 28.650 kuna. Akcija još traje, no teško da ćemo prikupiti potreban iznos. S problemom smo upoznali i župana Matiju Posavca te gradonačelnike i načelnike općina.

Pristali su projekt financirati s 1,000.000 kuna na način da svaka jedinica lokalne samouprave izdvoji iznos prema visini svojih poreznih prihoda u 2021. godini, rekla je uz ostalo Radović napomenuvši da bi po spomenutom principu, Općina Orehovica trebala izdvojiti 19.234 kune te dodavši da su Županija, Grad Mursko Središće i Općina Nedelišće donijeli odluke da će sporazum o sufinanciranju potpisati dok to učine svi ostali gradovi i općine.

Napustite sjednicu

Poduže izlaganje završila je međutim izjavom, koja se, osobito načelnici Dijani Novak, učinila neprimjerenom.

– Postoje problemi u vladajućoj koaliciji, a i opoziciji, a ja sam tu da apeliram na vašu savjest. Načelnica je šest i pol godina radila u našoj udruzi i jako me čudi takav način razmišljanja, rekla je Radović, dok joj Novak nije ostala dužna: – Nije mjesto ni vrijeme za trač partiju. Molim vas da napustite sjednicu, uzvratila je načelnica.

Radović i Logožar zatim su otišli, dok Vijeće na kraju nije konkretno utvrdilo hoće li zahtjev udruge biti uvršten na dnevni red iduće sjednice.

Miljenka Radović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije