Vijesti / Politika
Politika
Vlada opet odustala od odluke da vrati cijene! Jedna namirnica će poskupjeti, a jedna pojeftiniti
Marko Prpic/PIXSELL

PRIJETILI PRAZNOM PUŠKOM?

Vlada opet odustala od odluke da vrati cijene! Jedna namirnica će poskupjeti, a jedna pojeftiniti

Na dnevnom redu koji je poslan medijima se nalazi samo "informacija o praćenju cijena vezanih za euro". Vlada neće danas iskoristiti niti jednu od tri opcije kojima je još početkom tjedna zaprijetio premijer Plenković

Vlada na današnjoj sjednici ipak neće ići na nikakvo značajno ograničenje cijena proizvoda niti vraćanje na cijene prije Nove godine iako su još ovaj tjedan to neslužbeno najavljivali. Na dnevnom redu koji je poslan medijima se nalazi samo "informacija o praćenju cijena vezanih za euro". Zadnja dva tjedna su na terenu inspektori i oni su izvijestili o porastu cijena, ali i da su neki vratili cijene na staro nakon posjeta inspekcije. Nisu izvijestili da su dosad napisali niti jednu kaznu. Dakle, sve je na dobrovoljnoj bazi, pišu 24sata.

Vlada je imala pripremljene opcije o zamrzavanju i vraćanju cijena za stotine artikala, ali su trgovci ipak uspjeli uvjeriti da se radi o povećanju cijene dobavljača.

Premijer Andrej Plenković je najavio da neće oklijevati primijeniti tri opcije iz arsenala: vraćanje cijena na staro, poreze i subvencije. Danas se neće dogoditi niti jedno od toga. I prošli tjedan su razmatrali ograničenje cijena, ali su od toga odustali i samo pozvali sve da vrate cijene, te su poslali gospodarstvenicima inspekcije.

Ipak, na dnevnom redu je izmjena odluke o cijenama devet artikala čiju cijenu je Vlada ograničila još u rujnu. Sukladno kretanjima roba na burzi, šećer bi trebao poskupjeti jer trgovci tvrde da rade s gubicima. Ulje bi trebalo pojeftiniti jer mu je i cijena pala, pišu 24sata.

Najnovije

Reci što misliš!