Vijesti / Politika
Politika
ZVONIMIR TARADI, NAČELNIK OPĆINE BELICA Očekujemo početak radova na aglomeraciji
List Međimurje

PROSLAVILI DANE OPĆINE

ZVONIMIR TARADI, NAČELNIK OPĆINE BELICA Očekujemo početak radova na aglomeraciji

Uz Dane općine Belica, koji se vezuju uz blagdan svetog Petra, razgovarali smo s načelnikom Zvonimirom Taradijem o provedenim aktivnostima i planovima

- Osobno smatram da Općina postoji da bi mještanima osigurala uvjete za kvalitetan život pa u skladu s tom niti vodiljom i postupam. Od prošlog Petrova se odradilo  mnogo manjih, ali važnih projekata, a na našu radost konačno imamo i veleban sportski objekt – atletsku stazu s borilištima. Projekt izgradnje staze započet prošle godine, završen je u ovoj te stazu i borilišta danas mogu koristiti svi naši mještani. Financijski zahvat je bio veći, Općina je izdvojila oko 950 tisuća kuna, a pomogli su i Županija s iznosom od 200 tisuća kuna te Ministarstvo turizma i sporta s iznosom od 450 tisuća kuna. Uz navedeni projekt, prošla je godina završila s ozbiljnim naglaskom na uređenju poslovnih zona te četvrtim izmjenama prostornog plana kako bismo našim poljoprivrednicima omogućili sve uvjete za gradnju skladišta s hladnjačama unutar naselja i u poslovnim zonama. Pa su tako danas u zoni jug izgrađene dvije hladnjače, a na jugozapadu tri, kaže načelnik.

SOCIJALNA NOTA

Unazad pet godina, Općina Belica svojim programima i odlukama pomaže sve starosne skupine svojih stanovnika. Među prvima su omogućili produženi boravak u školi, a kada je u veljači prekinut program Pomoć u kući, Općina donosi odluku da će samostalno plaćati gerontodomaćice za 11 korisnika. 

- Bila je to vrlo lagana odluka. Kao i sve koje se tiču pomaganja naših Beličana i Gardinovčana, kaže Taradi te dodaje:

- Veliki projekt je bila i sanacija divljih odlagališta u Belici i Gardinovcu na što se utrošilo oko 1,2 milijuna kuna s time da je 40 posto sufinancirao Fond za zaštitu okoliša. Također smo uredili raskrižje kod crkve u Gardinovcu te smo zamijenili ogradu oko sportskog nogometnog igrališta NK-a BSK Belica ususret 70. obljetnici njihova rada.

TIHA PATNJA

U pripremi je suradnja sa Županijskom upravom za ceste na projektu proširenja dionice Belica - Gardinovec, uključili su se i u komasaciju zemljišta, a tiha patnja im je aglomeracija. 

- U planu je rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Gardinovcu u vrijednosti do 300 tisuća kuna te rekonstrukcija vatrogasnog doma u Gardinovcu u vrijednosti do 1,8 milijuna kuna. Veseli nas što smo krenuli s izradom glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju muzeja krumpira s tržnicom gdje smo vrijednost izgradnje procijenili na 1,5 milijuna kuna, zaključuje Zvonimir Taradi te dodaje da je suradnja Općine i ljudi ipak na prvom mjestu.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.504

Najnovije

Reci što misliš!