Vijesti / Politika
Politika
FINIŠ IZBORNE VEČERI Birališta zatvorena, donosimo prve reakcije iz izbornih stožera
Pixsell

TKO ĆE POBIJEDITI?

FINIŠ IZBORNE VEČERI Birališta zatvorena, donosimo prve reakcije iz izbornih stožera

Iščekujemo rezultate prijevremenih izbora za međimurskog župana. Pratite naš portal, donosimo prve reakcije i izjave svih kandidata

Međimurci su danas izašli na birališta. Vlada je raspisala prijevremene izbore za župana Međimurske županije na kojima su građani birali između četvero kandidata. To su, abecednim redom, Sandra Herman, Mladen Novak, Matija Posavec i Darko Zver.

Sandra Herman je članica Narodne stranke – Reformisti koju podržava i SDP koji nema svog kandidata za župana. Kandidat za njezina zamjenika je Zoran Vidović (HSS).

picture
 

Bivši SDP-ovac Mladen Novak je kandidat grupe birača, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi. Bivši župan Matija Posavec sa svojoim strankom na izbore izlati s Josipom Grivecom (HSLS) kao kandidatom za svog zamjenika.

picture
 

Darko Zver kandidat je ispred stranke Fokus, a kandidat za njegova zamjenika je Boris Bistrović. Kako je obznanjeno, građani za izlazak na birališta ne trebaju Covid potvrde. Izbori su raspisani jer je Posavec podnio ostavku. Županijska skupština ostaje u istom sastavu.

- Nikada dosad nismo imali ovakvu situaciju i razloge zbog kojih moramo na izvanredne izbore. Vjerujem da će građani shvatiti svoju odgovornost, odazvati se na izbore i ispravno presuditi. Očekujem ulazak u drugi krug u kojem se karte miješaju ispočetka, a šanse za konačnu pobjedu potpuno izjednačene - rekao je Darko Zver.

Birališta su bila otvorena do 19:00 sati, a prvi neslužbeni rezultati se očekuju u 20:00 sati.  Pratite naš portal, donosimo prve reakcije i izjave svih kandidata.

Najnovije

Reci što misliš!