Dragutin Glavina: Napravili smo dobar posao!

Dragutin Glavina: Napravili smo dobar posao!

Gradsko vijeće Grada Preloga donijelo je na 23. sjednici Odluku o IV. izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Preloga – ciljana izmjena u svrhu proširenja Gospodarske zone Sjever, a ujedno je donijeta i Odluka o III. izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone Sjever. Donijete su i Odluke o III. izmjenama i dopunama DPU-a dijela naselja Jug, te II. izmjene i dopune proširenja Industrijske zone u Prelogu, javlja Prelog.hr.

Donijeta je i Odluka o prihvaćanju obračuna proračuna Grada za 2012. godinu, koji je ostvaren u visini od 19.546.000 kuna. Gradonačelnik Dragutin Glavina izrazio je zadovoljstvo izvršenjem proračuna kakvim se može pohvaliti rijetko koji grad, općina ili županija u Hrvatskoj.

– Jedna smo od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja je povećala proračun u odnosu na prvobitni plan. Svoje obveze redovno servisiramo – kazao je D. Glavina. Podsjetio je i na proteklo četverogodišnje razdoblje u kojem je Grad uprihodovao preko 72 milijuna kuna, od čega je 40 posto išlo za stvaranje nove imovine i razvoj.

Kad se pridodaju i sredstva koja su provedena kroz proračune drugih, a uložena su na području Grada, dolazi se do brojke od preko 62 milijuna kuna uloženih u stvaranje novih vrijednosti.

– Napravljen je dobar posao i imamo se čime ponositi – kazao je gradonačelnik. Uz ostalo, Gradsko vijeće prihvatilo je i izvješća o poslovanju gradskih ustanova. Na početku sjednice održano je aktualnih 30 minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije