Predrag Kočila i službeno kandidat za čakovečkog gradonačelnika

Predrag Kočila i službeno kandidat za čakovečkog gradonačelnika

Dr. sc. Predrag Kočila na konferencije za novinare u atriju Starog grada Čakovca najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Čakovca. Kako je najavio njegov je cilj na predstojećim lokalnim izborima da kao nezavisni kandidat dobije mandat gradonačelnika.

Za mjesto gradonačelnika odlučio se kandidirati jer kao osoba s određenim profesionalnim, životnim pa i političkim iskustvom nije zadovoljan sa sadašnjim funkcioniranjem grada i uvjeren je da kao budući gradonačelnik može doprinijeti boljitku Grada Čakovca.

– Godinama vlada mišljenje da razvoj grada i županije u cjelini ovisi isključivo o kompatibilnosti političkih opcija na gradskoj, županijskoj pa i državnoj razini, a što se u praksi pokazalo apsolutno netočnim (iste političke opcije na vlasti su u gradu, županiji i  državi, a narodu je sve teže, dok je u gradskoj i županijskoj blagajni sve veći minusi).

Stoga smatram da je opcija nezavisnih, ali stručnih i kvalitetnih ljudi jedino pravo rješenje za Grad Čakovec, poručio je Kočila te je pozvao sve građane da na nadolazećim lokalnim izborima za dobrobit Grada Čakovca, a i cijelog Međimurja zaborave na stranačku pripadnost i da na izborima izaberu stranački neopterećene, kompetentne i sposobne ljude sa nezavisne liste na kojoj će on biti nositelj.

Kočila je zaposlen u TSH Čakovec, oženjen i otac dvoje djece. Kao nezavisni vijećnik u sadašnjem je mandatu član Skupštine Međimurske županije. Nije slučajno izabrao mjesto press konferencije u povijesnoj utvrdi Zrinskih.

– To je mjesto s kojeg je sve krenulo i s kojeg se stoljećima razvijao Čakovec i dobio svoje ime s kojim se svi mi identificiramo. Utvrda Zrinskih je mjesto koje stoljećima odolijeva brojnim ratovima, devastacijama, olujama, političkim nadmudrivanjima i strujanjima i stoga upravo sa ovog mjesta želim poručiti da kao nezavisni kandidat, van svih stranačkih prostorija i van svih stranačkih akvizicija, građanima Čakovca pružam novu, jedinstvenu priliku za grad po mjeri i mladih i starih.

Čista srca i neopterećen prošlošću sa listom nezavisnih kandidata koji znaju kako preporoditi grad Čakovec koji mora biti primjer i ponovno lider u svekolikom izgrađivanju Međimurja krećem u osvajanje gradonačelničkog mandata i većine zastupnika u Gradskom vijeću, rekao je Kočila te dodao kako na izborima ne zaokružujete samo broj nego i svoju budućnost i budućnost Grada Čakovca i pripadajućih mu mjesta.

Smatra da godinama unatrag kao i mnogi Čakovčani promatramo devastaciju grada koji je nekada bio primjer općeg napretka, javnog, gospodarskog i komunalnog blagostanja. Male Švicarske odavno nema i tim koji je okupljen oko njegove kandidature jasno poručuje da se neće vraćati tražeći krivca, nego će iz petnih žila zapeti da povrate stari sjaj Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije