Željko Balog: Kajtazi mora dati neopozivu ostavku!

Željko Balog: Kajtazi mora dati neopozivu ostavku!

Ljubav nije dugo trajala. Kad je izabran u Hrvatski sabor kao zastupnik nacionalnih manjina, među kojima i romske, Veljka Kajtazija je Željko Balog nazivao svojim prijateljem. Kao predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine i Udruge Roma Bajaša branio ga je od napada. Danas je situacija drukčija. Željko Balog je na konferenciji za novinare u Čakovcu od Kajtazija zatražio da podnese neopozivu ostavku.

– Imamo dokaze da je u sukobu interesa. Udruge koje je osnovao i u kojima je ima funkcije predsjednika i tajnika dobivale su novac od Savjeta za nacionalne manjine u kojem on sjedi. Treba ispitali i je li dao točne podatke o stanovima u svojoj imovinskoj kartici – kazao je Balog.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Kajtazija zbog sumnji da se kao suosnivač udruga našao u sukobu interesa jer je ujedno i član Savjeta za nacionalne manjine koji dijeli novac udrugama.

V. Kajtazi se oglasio priopćenjem u kojem navodi da kao zastupnik nije u sukobu interesa. Dodao je da Savjet nije dodijelio novac Romskom nacionalnom vijeću kojem je na čelu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije