Kakav je odaziv kotoripskih vijećnika na sjednice Vijeća?

Sve smo bliže lokalnim izborima koji će se održati u svibnju ove godine, a s time se bliži i kraj mandatnog razdoblja općinskih vijećnika. Iz Općine Kotoriba stižu zanimljivi podaci putem kojih je vidljivo kako je s odazivom na sjednice vijećničku funkciju obnašalo 15 vijećnika Općinskog vijeća Kotoribe kojima su birači dali svoje povjerenje na zadnjim izborima. 

Dosada su ukupno održane 32. sjednice Općinskog vijeća. Po odazivu sjednicama najrevniji bili su vijećnici SDP-a. Njihov vijećnik Dragutin Dolenčić nije izostao sa niti jedne sjednice, dok su Tomislav Sušec i Dario Rajher imali izostanak sa jedne sjednice. Treba spomenuti Branka Maleka iz HDSS-e koji je bio zamjenski vijećnik HDZ-ovoj vijećnicu Snježani Matoš.

Kao zamjena, vijećnik je bio posljednje dvije godine u kojima nije izostao niti s jedne sjednice pa mu je odaziv bio 100%-tni. Vijećnici HSS-a u prosjeku su na sjednicama bili 93%. Željko Šebeštjan, predsjednik OV-a, bio je na svim sjednicama. Stanko Vugrinčić, koji je popunjavao njihovu kvotu u Vijeću, izostao je s dvije, a Vinko Horvat, isto s popune kvote, nije bio na tri sjednice.

Za jedan posto slabija su tri vijećnika HSU-a. Slavica Maltar, dopredsjednica Vijeća, prisustvovala je na 31 sjednici, Stjepan Jarni na 29, a Irena Maltar na 28. Na pretposljednjem mjestu odaziva nalaze se vijećnici HDZ-a koji su bili na 70,3 posto sjednica.

Od njih je Zoran Radmanić bio na 24, a Ivan Kos na 22. Najslabiji odaziv, ili svega 61,3% bilježe vijećnici HSLS-a. Ivan Špicar bio je na 26 sjednica, Damir Sučić na 19, a najveći broj izostanaka imao je njihov stranački kolega Dean Valpatić koji je bio svega na 14 sjednica.

– To će im možda biti i putokaz za daljnje biranje ukoliko se netko od njih nađe na nekoj od stranačkih listi za nove svibanjske izbore, rekao nam je Dobriša Zvošec, zamjenik općinskog načelnika Kotoribe, koji je novinarima uz Marijana Rusaka, pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kotoriba, podastro ove podatke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije