HDZ i donatori osigurali žitarice i ogrjev za stradale u poplavi

 – Još uvijek se “borimo” s posljedicama poplave, a još ćemo ih dugo i osjećati. Svi misle poplava je prošla, no, za nas poteškoće tek počinju, kaže Dragutin Zdolec, farmer koji se sa svojom obitelji bavi uzgojem mliječnih krava, a čije je imanje stradalo u nedavnoj poplavi u Pušćinama.

Njima je, te dvadesetak drugih obitelji, međimurski HDZ uz pomoć donatora organizirao dostavu žitarica, krmne smjese, ogrjeva, te simboličnog iznosa novca za one socijalno najugroženije.  – Naši su se članovi od samog početka uključili u niz akcija koje su bile potrebne po terenu kako bi se tim ljudima olakšala svakodnevica nakon katastrofe koju su doživjeli. Nastojat ćemo i dalje kontinuirano pomagati onima koji su najviše nastradali, poručio je član Nacionalnog predsjedništva i čelni čovjek međimurskog HDZ-a Darko Horvat.

Uputio je kritiku, odnosno, zamolbu onim javnim tvrtkama koje su poslale račune za struju, grijanje i slično kao da se ništa nije desilo, da ih storniraju jer dio obitelji zapravo niti ne može živjeti u svojim kućama zbog posljedica poplave. Zahvalio je svim donatorima, a napose tvrtki “Toni” iz Donjeg Kraljevca koja je osigurala kukuruz i krmnu smjesu za one koji se bave uzgojem životinja, te ogrjev za socijalno ugrožene.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Nedelišća Marijan Fegeš istaknuo je kako njegovi članovi neće stati na ovoj, već poduzimaju korake za daljnje akcije. Zahvalio je i medijima koji su također doprinjeli da apel međimurskog HDZ-a o isplati pomoći poplavljenima, stigne do aktualne Vlade RH, no, do sada je isplaćen znatno manji iznos u odnosu na procijenjenu štetu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije