U TEHNIČKOJ ŠKOLI ČAKOVEC

PREMIJER PLENKOVIĆ U ČAKOVCU Ministarstvo potpisalo čak 186 stipendija za međimurske učenike

Potpisani su ugovori o stipendiranju učenika i s gospodarstvenicima koji ih primaju na praksu. Ugovore je potpisalo čak 186 učenika iz tri međimurske škole

Na današnjoj svečanosti obilježavanja druge faze projekta “Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja – ‘Gdje su ruke ima i struke’ u Tehničkoj školi u Čakovec na kojoj su potpisani ugovori s učenicima sudjelovao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Naime, potpisani su ugovori o stipendiranju učenika i s gospodarstvenicima koji ih primaju na praksu. Ugovore je potpisalo čak 186 učenika iz tri međimurske škole. Tu su i ministri Blaženka Divjak, Darko Horvat i Josip Aladrović. U ime Ministarstva ugovore s učenicima potpisala je ministrica Divjak.

– Tri regionalna centra su iz ovog područja. Jedan se dodjeljuje Tehničkoj školi u Čakovcu, a dva su u Varaždinskoj županiji – kazala je ministrica Divjak i napomenula kako to nisu jedine škole, te da svaki od tih ugovora je vrijedan 30 milijuna kuna za infrastrukturu. 

– Vi znate da smo prije godinu i pol dana donijeli odluku o osnivanju 25 centara kompetentnosti u svim hrvatskim županijama i odredili pet prioritetnih područja. Stvarno me veseli da smo došli do točke gdje potpisujemo konkretne ugovore i dodjeljujemo sredstva. Prvih 12-ak ugovora ja sam potpisala i sad slijedi dodjela sredstava.

Istaknula je kako su to ugovori za infrastrukturu, nadogradnju, kapitalno opremanje i slično. 

– Nakon toga slijede ugovori za edukaciju, izradu novih programa – navela je Divjak i istaknula da svaka škola može povući do 80 milijuna kuna.

– Mi moramo restrukturirati strukovno obrazovanje u Hrvatskoj. To ide paralelno s kurikularnom reformom općeg obrazovanja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije