Vijesti / Politika
Politika
MINISTAR HORVAT U RTL DIREKTU: 'Moja podrška na unutarstranačkim izborima ide Plenkoviću'
Luka Stanzl/PIXSELL

izbori u hdz-u

MINISTAR HORVAT U RTL DIREKTU: 'Moja podrška na unutarstranačkim izborima ide Plenkoviću'

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat u RTL Direktu komentirao je izbore u HDZ-u

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat u četvrtak je s premijerom Andrejem Plenkovićem bio u Vatikanu. U RTL Direktu kazao je da nije imao prilike razgovarati s papom Franjom. 

"Ali nakon prijma i razgovora Plenkovića sa Svetim Ocem imali smo jedan sastanak od sat i pol s dvije ključne osobe, dva državna tajnika Svete Stolice, na kojem se razgovaralo o nekoliko tema. Bio sam blago iznenađen koliko je Sveta Stolica upoznata s gospodarskim stanjem u EU pa i šire", kazao je Horvat. 

Komentirajući neslužbene informacije da će u timu Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima u HDZ-u biti ministri Tomo Medved i Oleg Butković, župan Ivan Anušić i saborski zastupnik Branko Bačić, Horvat je kazao da su to neslužbene informacije. 

"Kandidature se predaju u ponedjeljak. Bit će još nekoliko razgovora i u ponedjeljak će sve biti jasno", kazao je Horvat na pitanje zašto njega nema u tom Plenkovićevu timu. Kazao je da će nakon kratkih konzultacija odlučiti hoće li on predati svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke. 

"Želja HDZ-a je da u izborni proces uključi što je više moguće žena. Tako da u Predsjedništvu i među ključnim osobama koje će, siguran sam s Plenkovićem i u iduće četiri godine voditi stranku, bude određena participacija žena. Još usuglašavamo stavove, sve će biti jasno u ponedjeljak", kazao je Horvat koji nije želio govoriti o konkretnim imenima. 

"Između Kovača i Plenkovića ja sam za Plenkovića"

Premijer Andrej Plenković rekao je da se medijski "češljaju" samo oni koji su njega poduprli, imali smo Kujundžića pa Krstičevića pa Olega Butkovića. Na pitanje slaže li se da se istražuju samo oni koji podržavaju Plenkovića, Horvat je kazao da je jasno kao trenutni potpredsjednik HDZ-a i ministar u Plenkovićevoj Vladi njemu dao jasnu potporu još prije šest mjeseci. 

"Nemam dojam da se češlja bilo što uz ime Darka Horvata, a ako se to i radi, nemam ništa protiv da se sve relevantne informacije stave javnosti na stol", kazao je Horvat te dodao kako se nada da je njegova imovinska kartica popunjena korektno i da neće biti nikakvih iznenađenja ni u bližoj ni u daljoj budućnosti. 

Komentirao je kandidaturu Mire Kovača za predsjednika HDZ-a. "On tu kandidaturu najavljuje jedno duže vrijeme. Između Kovača i Plenkovića ja sam za Plenkovića", jasno je kazao Horvat koji je zajedno u Vladi bio i kada je predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade bio Tomislav Karamarko. Na pitanje o njegovoj mogućoj kandidaturu za predsjednika HDZ-a, Horvat je rekao da nikada nije rekao niti jednu rečenicu protiv Karamarka. 

"S njime sam korektno surađivao i u stranci i u Vladi. No rekao sam vrlo jasno u onom trenutku kada sam dao potporu Plenkoviću da je Karamarko dugo izbivao iz politike i nerealno je očekivati njegov povratak u politiku", kazao je Horvat te dodao da vjeruje u Plenkovićevu pobjedu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u., piše RTL.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!