Darko Horvat: Vlada “maže oči” stradalima u Pušćinama

Odluka Vlade o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarne nepogode nastale u studenome 2012. je u najmanju ruku licemjerna – istaknuo je ogorčeno član Nacionalnog predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja Darko Horvat, misleći na poplavu u Pušćinama.

– Sretni smo što smo stalnim prozivanjem Vlade RH i Međimurske Županije uspjeli dati barem mali doprinos tome da je do ovakve Odluke uopće došlo, ali obzirom na procijenjeni iznos štete i dodijeljena sredstva koja su na razini 7% procijenjenog, smatramo da ovime Vlada samo maže oči nastradalom stanovništvu jer dodijeljena sredstva nisu dostatna niti za sanaciju elementarnih životnih potreba, upozorio je Horvat u priopćenju.

Također, u međimurskom HDZ-u pitaju se kojim se principom rukovodila Vlada u raspodjeli sredstava kada je Varaždinska Županija obzirom na procjenu u iznsu na 20 milijuna kuna, dobila pomoć od blizu 3 milijuna kuna, a Međimurska županija, obzirom na procijenjenu štetu od 27,5 milijuna kuna, samo 2,1 milijun.

– Jednako tako, pitamo se gdje su u fazi pripreme ove Odluke bili međimurski zastupnici iz vladajuće koalicije u hrvatskom Saboru, te međimurski članovi izvršne vlasti, a posebice nas iznenađuje što jedan veliki dio njih uopće ni ne zna da se ovakva odluka pripremala i da je donesena, zaključio je predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Darko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije