Gradsko vijeće Preloga potvrdilo proračun i dobitnike priznanja

Gradsko vijeće Grada Preloga održalo je 28. studenog svoju 21. sjednicu s dvadesetak točaka dnevnog reda. Na sjednici je donijet proračun za 2013. godinu u iznosu od 18.990.000 kuna. Prema riječima gradonačelnika Dragutina Glavine, proračun za 2013. približno je sličan proračunu za 2012. godinu. Letvica je, dodao je, i ovaj put podignuta visoko.

Ne planira se smanjenje obveza prema proračunskim korisnicima, a ni uvođenje prireza. Posebna pažnja usmjerit će se projektima koji će se kandidirati za fondove EU, piše Prelog hr. Gradsko vijeće dalo je suglasnost na zaduživanje Međimurskih voda, donijeta je i Odluka o donošenju Detaljnog plana uređenja dijela centra u Prelogu, kao i Odluka o izradi Detaljnog plana uređenja sportsko-rekreacijske zone Prelog.

Prema Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Preloga za 2012. godinu, Grb Grada Preloga na svečanoj sjednici 6. prosinca primit će Ignac Kolarek, Marija Mesmar i Božidar Žegarac iz Preloga, a Plaketu Grada Preloga primit će Mladen Mezga iz Preloga, Vinko Samardžija iz Preloga, Rajko Sraka iz Otoka, Nautički klub Labud iz Preloga i Dobrovoljno vatrogasno društvo Čehovec. Grad Prelog osniva Muzej Croata insulanus u kojem će biti zbirka iz darovnice prof.dr. Matije Berljaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije