IMENOVANA I NOVA RAVNATELJICA

KOTORIBA Općinsko vijeće na osobni zahtjev razriješilo Maju Jambrešić s dužnosti ravnateljice vrtića

Prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Kotoriba je Općinskom vijeću iznio njegov predsjednik i vijećnik OV Željko Šebestjan. Vijeće je imenovalo v.d. Žaklinu Gregurec Kranjec (27). Bilo je to na jučerašnjoj 19. sjednici OV Kotoribe

Početkom ovog mjeseca Maja Jambrešić (32) iz Svete Marije je kao ravnateljica Dječjeg vrtića Kotoriba Općinskom vijeću Kotoribe podnijela zahtjev za razrješenje s funkcije ravnateljice Dječjeg vrtića Kotoriba.

U obrazloženju zahtjeva stoji: – Poštovani članovi Općinskog vijeća. Ovim putem zahvaljujem Vam na ukazanom povjerenju i dobroj suradnji u ove 4 godine mandata koje su prošle. Smatram da smo puno dobroga napravili u korist naše djece i roditelja kroz pozitivnu suradnju. Obavještavam Vas da zbog osobnih razloga nisam više u mogućnosti izvršavati funkciju ravnateljice te Vas molim za razrješenje.

O tom zahtjevu raspravljalo je Upravno vijeće spomenute ustanove o čemu je vijećnike izvijestio njegov predsjednik Željko Šebeštjan podastrvši OV-u Odluku o utvrđivanju prijedloga za razrješenje dužnosti ravnatelja i imenovanje vršiteljice dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića Kotoriba. U njoj stoji kako je UV udovoljilo zahtjevu Maje Jambrešić te da je za vršitelja dužnosti ravnatelja imenovana Žaklina Gregurec Kranjec iz Kotoribe.

Njihovu odluku je OV Kotoribe jednoglasno prihvatilo. K tome je predsjednik Šebeštjan iznio pozitivnosti koje je Maja Jambrešić u proteklom mandatu za ustanovu napravila posebno apostrofirajući njezinu ulogu u netom dograđenoj i rekonstruiranoj  zgradi Vrtića.

Zanimljivo je što nikoga od devetero nazočnih vijećnika nije podrobnije zanimalo glede čega je Maja Jambrešić odstupila, a prije nepuna četiri mjeseca, odnosno na 17. sjednici OV, dobila je novi mandat!? U tom natječajnom postupku protukandidatkinja joj je bila upravo današnja vršiteljica dužnosti.

Reagirao jedino načelnik Općine Ljubomir Grgec

– Dok se u drugim sredinama “trgaju” za tu dužnost, Kotoriba je sredina gdje ljude treba nagovarati da je prihvate. Bilo je to od trenutka kada je vrtić počeo djelovati, a sada ljudi brzo nakon jednog mandata odlaze – rekao je i dodao kako ga takva situacija ne zadovoljava.

Novoizabrana Žaklina Gregurec Kranjec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije