PJEVALI PRED VLADOM

UČITELJSKI BEĆARAC ‘E, naš Plenki, koja je strahota pjevat vama i to bez prostota’

Koeficijent nam osta' mali, na dnu bili, na dnu i ostali, pjevaju prosvjednici na Markovu trgu

Sindikati su se danas okupili na Trgu sv. Marka, gdje su organizirali sindikalno-prosvjedni-kulturno-umjetnički program. Mihalinec je najavio da će sutra štrajkati Osječko- baranjska, Bjelovarsko-bilogorska i Ličko-senjska županija.

Prosvjednici su poručili da će pjevati sve dok se ne ispune zahtjevi i ponovo su zapjevali. “Premijeru, otvori prozore da poslušaš što ti uče zbore. Koeficijent nam osta’ mali, na dnu bili, na dnu i ostali. E, naš Plenki, koja je strahota pjevat’ vama i to bez prostota. Volim učit’ volim podučavat’, al’ se ne dam od vas ponižavat’. Šta li misli učiteljka vaša, kad se njeno đače tak’ ponaša. Premijeru, moram te pitati, ili ne znaš ili ne želiš znati”, stihovi su jednog od bećarca.

Kad su Sindikati stigli na Markov trg, počeli su pjevati bećarce. “Ispraznih riječi dosta je svima, neka se malo stolica klima”, riječi su jedne od pjesama. “Ovi ljudi došli su prenijeti poruku svojih kolega. Danas premijeru šaljemo nekoliko važnih poruka. Premijeru, prestanite podvaljivati narodu. Povećanjem osnovice niste nadoknadili zaostajanje plaća”, kazao je Branimir Mihalinec. “Ignorirajući nas, nećete riješiti problem. Dolazit ćemo ovdje dok se koeficijenti ne riješe”, dodao je.

Ministrica Blaženka Divjak kazala je ispred Vlade da se dijalog mora otvoriti što prije. “Još se radi na tome što se tiče proračuna. Ja mislim da jako važno da se oko ove teme otvori dijalog. Tema koeficijenata mora biti imperativ. Dijalog se mora otvoriti što prije”, kazala je ministrica Blaženka Divjak ispred Vlade. “Kada ima dobre volje, ima i načina da se dođe ne samo do dijaloga već i do rješenja”, kazala je i dodala je da je situacija ozbiljna.

Pedesetak članova sindikata osnovnih i srednjih škola koji štrajkaju već dva tjedna tražeći povećanje koeficijenata složenosti poslova okupilo se u srijedu kod HNK, odakle su “oboružani” zastavama i harmonikom krenuli na Markov trg, gdje su Vladi priredili kulturno-prosvjedni nastup. 

Prosvjed je bio obilježen nastupom sindikalnog band aida ”Škola za život” koji je za premijera i Vladu izvodio domaće uspješnice izmijenjenog teksta. “Vlada nema ni jedan argument za zabranu štrajka. Mi ćemo poštovati odluku suda ako do toga dođe”, kazao je jučer na konferenciji za medije Branimir Mihalinec. “Dijaloga nema. To je najbitnije. Imamo medijski dijalog. Zato je važno da ste tu. Vlada ignorira situaciju u našim školama. Ne znam kada će biti dijaloga”, kazala je Sanja Šprem.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije