Vijesti / Politika
Politika
FOTO Matija Posavec: 'Ključna stvar za Međimurje je povećanje plaća'
Miroslava Novak

SASTANAK UOČI SJEDNICE VLADE

FOTO Matija Posavec: 'Ključna stvar za Međimurje je povećanje plaća'

- Međimurski radnici i stanovnici imaju manji prosjek plaće, nego ostali stanovnici RH, a Međimurje je najproduktivniji, najmarljiviji kraj s najboljim gospodarskim rezultatima - rekao je župan uoči sjednice Vlade

U 12:30 sati u prostorima Tehnološko inovacijskog centra Međimurje započela je sjednica Vlade Republike Hrvatske. Uoči same sjednice, premijer Andrej Plenković održao je sastanak s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem i županom Međimurske županije Matijom Posavcem. 

Dolazeći u prostor Tehnološko inovacijskog centra Međimurje, župan Posavec kratko je govorio o temama na koje će staviti naglasak na sjednici Vlade. 

Sastanak uoči sjednice Vlade Fotogalerija

- Razgovarat ćemo vjerojatno o svemu, ali ono što me posebno zanima je ono što je ključno za Međimurje, a to je mjera povećanja plaća. Međimurski radnici i stanovnici imaju manji prosjek plaće, nego ostali stanovnici RH, a Međimurje je najproduktivniji, najmarljiviji kraj s najboljim gospodarskim rezultatima.

Što se tiče stanja sigurnosti i suživota s romskom nacionalnom manjinom, to je jedna tema koja je u ingerenciji države, dakle Vlade, i očekujem vrlo jasne i konkretne zaključke. Volio bih da je nešto više projekata, koje sam predložio, usvojeno i prihvaćeno, no nažalost toga nije bilo - rekao je župan.

Sastanku su, osim premijera Plenkovića, gradonačelnika Kovača i župana Posavca, prisustvovali i ministri Darko Horvat, Predrag Štromar, Zdravko Marić i Davor Božinović, a bili su tu i dožupan Međimurske županije Josip Grivec, pročelnica Ureda za poslove župana Međimurske županije Vesna Haluga, kao i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5937

Reci što misliš!