Kotoriba: Pre-komu koncesija za dimnjačarske poslove

Odlukom Općinskog vijeća Općine Kotoriba od 1. studenog čišćenje dimnjaka povjereno je GP Pre-kom d.o.o iz Preloga. S 31. listopadom istječe ugovor s dosadašnjim koncesionarom Radovanom Zverom iz Strahoninca s kojim su u Općini bili zadovoljn, no u poslove sa spomenutom tvrtkom Općina ide iz razloga što ona u dogledno vrijeme namjerava u njoj imati svoj udio.

U raspravi su naglašena dobra iskustva sa Pre-komom pa i to da, ako je suradnja dobra, onda je valja proširivati i tu djelatnost proširiti na višu razinu. Vijećnicima su upoznati s novim ponudama o dimnjačarskim uslugama te prijedlog Ugovora s prijenosom ovlasti i cjenikom. Oba dokumenta jednoglasno su prihvaćena.

U ponudi stoji kako će godišnja ušteda kod čišćenja biti za domaćinstva od 30-40 kuna i to ukidanjem paušalne naplate i uvođenje naplate po izvršenoj usluzi, naplatu računima/uplatnicama, a ne gotovinom. Izradit će se katastar dimnjaka i uvođenje kontrolne knjige o izvršenim uslugama, a planira se i zapošljavanje jednog dimnjačara iz Kotoribe. Cijena čišćenja dimnjaka na plin bit će 20 kuna, kruta goriva 22,5 kune, dok će cijena kontrole dimnjaka iznositi 15 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije