Mrsić nesuđenom volonteru: Moći ćete ipak stažirati, usprkos stažu

Nakon što je Zoran Tomašić iz Pribislavca svoju priču o bezuspješnom traženju pripravničkog mjesta ispričao Večernjem listu, a o čemu je pisao i portal eMedjimurje.hr, resorni ministar Mirando Mrsić primio ga je i pojasnio mu izmjene zakona koje će na snagu stupiti prvi dana studenoga.

– Predstavnik ste svih mladih koji zbog ograničenja nisu mogli koristiti mjere – kazao je Mrsić i najavio da će za 1600 kuna mjesečno moći stažirati i ljudi stariji od 29 godina i oni koji imaju staž, ali izvan struke, što je Tomaševiću bila prepreka. Danas je u Hrvatskoj 70.000 mladih bez iskustva pa se Ministarstvo povezalo s HGK, HUP-om i HOK-om kako bi potaknuli stažiranje.

– Naći ćete posao sigurno jer ste aktivan mladi čovjek – kazao je Mrsić poželjevši Zoranu sreću. Hrvatski zavod za zapošljavanje pratit će Zorana i njegove kolege koji se uključe u mjeru pet godina, kako bi se procijenio učinak Mrsićeva zakona.

Inače, trenutačno je na stažu oko 7000 mladih, a od lipnja, kada su u program uključeni privatni poslodavci, u sustav je ušlo oko 1500 mladih – 40% u privatne tvrtke.

– Interes je veći, ali su bili godišnji odmori – kažu u Ministarstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije