“Ako su u izvozno orijentiranom Međimurju niske plaće, šta bi onda oni u HEP-u?”

– Osnovni problem je što država do sada nije funkcionirala. Mogli ste ne plaćati, ne raditi i dobivati plaću. To su stvari koje će se čistiti idućih šest mjeseci. Čišćenja i pospremanja neće biti u sredinama u kojima su se dosad racionalno ponašali, kao u Međimurju, imali vanjska tržišta koja nisu izgubili. Svi koji to nisu ostat će bez djelatnosti – kazao je ministar financija Slavko Linić na konferenciji za novinare u Čakovcu.

Ministar je sudjelovao na kolegiju gradonačelnika i načelnika, a tema je bila proračun za 2013. godinu. U državnom proračunu ove godine mnogo su veći prihodi od doprinosa, pa i jedinice lokalne samouprave mogu očekivati veće prihode od poreza na dohodak.

Na konferenciji za novinare bilo je, uz ostalo, riječi i o malim plaćama u Međimurju, izvozno orijentiranoj županiji.

– Mi smo svoje kolektivne ugovore posložili. Potpisali smo nove i otkazali stare. Sada postavljamo pitanje što se čeka u državnim poduzećima? Sindikat pita što se miješamo, ali ako ovdje u Međimurju ljudi izvoze i imaju nisku plaću, što bi trebali tolerirati visoke plaće u HEP-u koji diže cijene. Ili u neracionalnim cestama čije kredite plaća svaki od vas? Nećete više prebacivati na Međimurce i kredite za ceste, gradilišta i preskupu struju. Dosada se tako radilo,
ali više neće jer svi moramo biti štedljivi – kazao je, uz ostalo, ministar Linić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije