Politički skup HSS u Strahonincu

Politički skup HSS u Strahonincu

Županijska organizacija HSS-a Međimurske županije i Općinska organizacija HSS-a Strahoninec nakon svete mise u župnoj crkvi u Strahonincu koju je predvodio župnik Branko Sajković i koja je bila posvećena velikanu HSS-a i Hrvatske Stjepanu Radiću, organizirale su politički skup na otvorenom prostoru restorana “Kamelija” u Strahonincu.

Skup je otvorio predsjednik općinske organizacije Hss-a Strahoninec Franjo Lehkec, a nazočnima su se obratili Zoran Vidović, predsjednik ŽO HSS-a Međimurske županije, te predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg.

Nakon pokrenute akcije skupljanja potpisa za Zahtjev prema Vladi Republike Hrvatske za smanjenjem PDV-a za hranu konstatirano je da akcija koja se provodi u više od 200 gradova i naselja širom Hrvatske, a već prvi dan prikupljeno je oko 15 tisuća potpisa građana, potvrđuje svoju opravdanost.

HSS smatra da ova akcija nije nikakvo politikanstvo već realna potreba da smanjenjem PDV-a na hranu na 10%  koja bi olakšala građanima i proizvođačima hrane ionaku tešku životnu situaciju jer nas po najavama očekuje poskupljenje hrane, a u mnogim državama u EU stopa PDV-a na hranu iznosi 7 do 9 %, a trošak u kućnom budžetu je najveći upravo na hranu.

Stoga im je zanimljiva reakcija ministra poljoprivrede Jakovine, pa su u stranci uvjereni da je ova akcija ipak barem malo potaknula vladajuću opciju da razmisli o smanjenju, jer teško zarađene plaće bi se trebale trošiti na području Republike Hrvatske, a ne da se stimulira šoping u susjedne države u kojima su i danas prehrambeni proizvodi znatno jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Također je naglašena vrijednost obitelji i očuvanje poljoprivrednih gospodarstava koja zbog prirodnih nedaća suše i mraza jedva preživljavaju, stoga su nužne porezne reforme, programi koji će pridonijeti oporavku gospodarstva uz preduvjet stvaranja novih radnih mjesta, te modernizacija subvencija u poljoprivredi.

Županijska organizacija će i dalje poduzimati niz aktivnosti na prostorima svojih općinskih odnosno gradskih organizacija u suradnji sa Stručnim vijećem HSS-a, očekuje se posjet poznatog ekonomskog analitičara Novotnya koji je u biti jedan od autora stručnih programa vezanih za gospodarstvo i poljoprivredu kojima će HSS ponuditi rješenja i sugestije na koji način učiniti pozitivne pomake prema cilju boljeg življenja u državi.

Najavljeno je tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu članova i simpatizera Hrvatske seljačke stranke za 16.rujna na koje odlazi 300 članova iz Međimurja. Poslije službenog dijela priređen je domjenak za sve članove i simpatizera, a njih oko 200 uživalo je u druženju uz zvuke tamburaške glazbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije