Ministarstvo regionalnog razvoja u Šenkovec ulaže 2,74 milijuna

Kako potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja Branko Grčić nije bio u mogućnosti sudjelovati  na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, 24. kolovoza, povodom Dana Općine Šenkovec iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije upućen je službeni dopis.

U dopisu navode kako je Ministarstvo regionalnog razvoja i  fondova EU sufinanciralo dva  projekta komunalne infrastrukture u cilju gospodarskog i socijalnog razvoja Općine Šenkovec, a radi se o projektu izgradnje kanalizacije u Knezovcu i projektu sanacije kanalizacije dječjeg vrtića “Vrapčić” uz  uređenje okoliša i izgradnju parkirališta.

Naglasili su kako je Općina Šenkovec, između ostalog, prepoznala nemjerljiv potencijal mladih te aktivno ulazući u njih osigurava održivu budućnost cijele Općine. Prema njihovim riječima Općina Šenkovec nalazi se na vrlo važnom strateškom  položaju Sjeverozapadne Hrvatske, te  predviđaju kako će uloga Općine zasigurno jačati u budućnosti, poglavito na području prekogranične suradnje.

– Kada se sve zbroji, u 2012. godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova  EU u našu će Općinu uložiti sveukupno 2,74 milijuna kuna. Od toga 2,34 odnosi se za kanalizaciju Knezovec i 400 tisuća kuna za sanaciju kanalizacije dječjeg vrtića “Vrapčić” uz uređenje okoliša i izgradnju parkirališta.

Njihova sredstva mnogo nam znače jer se time otvaraju vrata za nove investicije kao što je  rekonstrukcija zadnje faze ulice A.Šenoe, eventualna mogućnost  izgradnja dvorane na SRC “Gorčica” i rekonstrukcija ulice Josipa Bedekovića i Vlahe Bukovca, a to su sve projekti u vrijednosti od nekoliko milijuna kuna – rekao je općinski načelnik Vladimir Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije