PREZENTIRAN JE PROJEKT

BELICA Muzej krumpira predstavljen na sjednici Općinskog vijeća

Na zahtjev općinske vijećnice Jelene Krznar (SDP) na sjednici Općinskog vijeća održanoj u četvrtak 17. listopada načelnik Zvonimir Taradi (HNS) prezentirao je projekt izgradnje Muzeja krumpira

Projekt još nije zaživio jer se na dva javna poziva za izgradnju nitko nije javio, pa je treći u postupku.

– Muzej će imati prostor za prezentacije, za udruge, kuhinju, tržnicu od nešto više od sedamdesetak kvadrata. Plan je da tamo svake subote bude plac i da to bude i edukacijski centar. Sve se radi da se zaustavi iseljavanje, a osim toga ovaj sadržaj se uklapa u sadržaj Turističke zajednice Međimurja, rekao je načelnik i dodao da se izvorni projekt nešto mijenjao s ciljem da se smanje troškovi. U nastavku Sjednice vijećnici su prihvatili Odluku o izradi Prostornog plana uređenja Općine.

Biti će to, kako je rekao Taradi, digitalni plan, a prethoditi će mu rasprave, a u obzir će se uzeti i prijedlozi mještana.

Dnevni red

Općina Belica je sukladno zakonskim obvezama donijela Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za iduću godinu, utvrđene su potpore za poljoprivrednike. Osim toga produljen je zakup poslovnog prostora u kojem je Hrvatska pošta – na tri godine.

Načelnik Taradi istaknuo je da je Općina Belica četvrti puta proglašena najuspješnijom općinom u Hrvatskoj, a kada je riječ o selektiranju otpada. Vijećnica Krznar pak je pohvalila učenike tamošnje Osnovne škole koji ponovo osvojilo prvo mjesto u eko kvizu gospodarenja otpadom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije