DONJA DUBRAVA

OPĆINSKO VIJEĆE Cirkus se nastavlja – rebalans opet nije prošao

“Ne znam bih li se smijao ili plakao. Sve je to cirkus”, bila je reakcija jednog Dobravčana na sjednicu Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava koja je održala u ponedjeljak, 8. srpnja

“Ne znam bih li se smijao ili plakao. Sve je to cirkus”, bila je reakcija jednog Dobravčana (koji je htio ostati anoniman) na sjednicu Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava koja je održala u ponedjeljak, 8. srpnja.

Sjednica, na kojoj je jedna od točaka bila i II. Izmjene i dopune Proračuna Općine Donja Dubrava za 2024. godinu, počela je aktualnim satom i uputama predsjednika Vijeća Josipa Ribića mještanima da ne postavljaju pitanja vezana uz Donju Dubravu vijećnicima, već da dođu direktno na Općinu gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Štoviše, predsjednik je zamolio mještane da prestanu s anonimnim prijavama i žalbama inspekcijama, da se malo smire jer zadaju glavobolju zaposlenicima Općine te im oduzimaju vrijeme na poslu.

Zašto?

No glavna zvijezda aktualnog sata svakako je bila vijećnica Ana Duhović, koja je u 19 pitanja Zašto oplela po načelniku Donje Dubrave Marijanu Vargi.

U 19 je pitanja poetično istaknula više problema koji muče nju, ali i dobar dio Dobravčana naklonjen vijećnici. Vijećnicu Duhović muči tako ulaganje Općine u rekonstrukciju tuđih prostora, načelnikovo pozivanje Županije u pomoć “za uništenje drage nam Dobrave”, privatni načelnikovi interesi na lokaciji starog toka rijeke Drave, preseljenje ambulante, prodavanje industrijske zone, izgradnja poslovne zgrade na prostoru stare škole, načelnikov odnos prema onima koji porezima financiraju njegovu plaću, načelnikov odnos prema medicinskom timu, neizvršavanje odluka Općinskog vijeća, načelnikove odluke koje su utjecale na razvoj Donje Dubrave te ostavka načelnika odnosno njegovo ustupanje mjesta “poštenim, mlađim, pametnijim i sposobnijim ljudima”. Možda je vijećnica čitala vlastiti manifest za predizbornu kampanju?

Nekoliko je puta vijećnica bila upozorena da je prešla limit od 2 pitanja po vijećniku, no nije odustajala. Nažalost, 19 pitanja Zašto ostalo je bez 19 odgovora Zato. Zamoljena je da pisanim putem ustupi pitanja načelniku, sa svim prilozima.

Četiri za, četiri protiv – ništa od rebalansa

Po završetku aktualnog sata krenulo se s glasanjem po točkama dnevnog reda. Četvrta točka, II. izmjene i dopune Proračuna Općine Donja Dubrava za 2024. godinu, nije prošla – četiri je glasa bilo ZA, četiri PROTIV. “Vi ste protiv naknada medicinskom timu?”, upitao je predsjednik Ribić opoziciju. “Nismo protiv, ali se ne slažemo s ostalim stvarima koje radite”, odgovorila je opozicija. Cirkus se nastavlja na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

Cijelu jučerašnju sjednicu možete poslušati ovdje https://www.donjadubrava.hr/dokumenti/24_sjednica_OVa_8.7.2024.mp3

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije