PRAZNE STOLICE 2. DIO

SUĐENJE BIVŠEM GRADONAČELNIKU Bježi li Stjepan Kovač od odgovornosti?

Kako piše Index.hr, bivši je čakovečki gradonačelnik sjedio u sudnici tijekom ispitivanja jednog od svjedoka nakon čega je otišao zbog, kako kaže, poslovnih obveza

U srijedu smo pisali kako su Stjepan Kovač i Nino Vurušić nakon aktualnog sata, na kojem su bili vrlo “produktivni”, otišli te ostavili iza sebe prazne stolice kada je trebalo raditi na sjednici i glasati po točkama dnevnog reda.

Danas je Stjepan Kovač ostavio još jednu stolicu praznu, i to na vlastitom ročištu. Naime, nakon brojnih prekida i odgoda, danas je nastavljeno suđenje Stjepanu Kovaču i Mariju Severu zbog insceniranja prijetnji uoči lokalnih izbora. Podsjetimo, 2021. godine Kovač je zbog navodnih prijetnji plakao na konferenciji za novinare u Čakovcu, a tom ga je prilikom tješio Peđa Grbin.

Kako piše Index.hr, “bivši je čakovečki gradonačelnik sjedio u sudnici tijekom ispitivanja jednog od svjedoka nakon čega je otišao zbog, kako kaže, poslovnih obveza. Kovač nije ostao na saslušanju ostalih svjedoka, od kojih je jedan svjedočio po točki optužnice po kojoj je i on optužen, iako ga je sudac upozorio da bi bilo bolje da ostane”. Index navodi i kako ga je sudac upozorio: “Nisam presretan zbog Vaše odluke, Vaša su prava da postavljate pitanja i primjedbe, ako vam se bilo što ne svidi, da možete to kontrolirati“.

Bježi li Stjepan Kovač od odgovornosti ili se zaista radi o neodgodivoj poslovnoj obvezi? Koji god odgovor na ovo pitanje bio, vjerojatno je Kovač procijenio da mu ovaj potez neće dodatno naštetiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije