“Međimurje je imalo najveći rast kad je na vlasti bio HDZ”

U povodu priopćenja za javnost međimurskog župana Ivana Perhoča koji, braneći se od napada unutar svoje stranke “Zašto nije postao ministar umjesto Mirele Holy”, Županijski odbor HDZ-a Međimurja poslao nam je priopćenje koje prenosimo u nastavku.

“Naime, između ostaloga, župan iznosi dvije očite neistine:

Prva je da su u ovoj Vladi imenovana iz Međimurja četiri pomoćnika ministra, što je najviše do sada. Tvrdnja je neistinita jer su u Vladi HDZ-a iz Međimurja bila tri pomoćnika ministra i dva državna tajnika, što je daleko više od sadašnje Vlade. Naime, državni su tajnici imali status današnjih zamjenika ministara. Da podsjetimo, to su bili Breglec, Begović, Horvat, Katić i Camplin.

Druga je da je da je najveći rast Međimurska županija imala u razdoblju od 2000. do 2003. što je također neistina, jer je u razdoblju od 2005. do 2009. kad je HDZ bio na vlasti (u Vladi i Županiji), uloženo 10 puta više sredstava, u iznosu od 1.500.000,00 kuna.”

– Stoga, da neistine ne bi postale istine, Županijski odbor HDZ-a Međimurja smatra da javnost mora biti upoznata sa realnim činjenicama, koje se mogu u svakom trenutku provjeriti – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije