DONIJETA ODLUKA

AKTUALNO Predsjednik Milanović raspisao izbore za EU parlament

Danas je Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, donio značajnu odluku o raspisivanju izbora za članove Europskog parlamenta

Prema odluci, izbori će se održati u nedjelju, 9. lipnja ove godine.

Navedena odluka obuhvaća izbor 12 članova iz Republike Hrvatske koji će zastupati interese zemlje u Europskom parlamentu. Time se nastavlja demokratski proces u kojem građani imaju priliku odabrati svoje predstavnike u jedno od najvažnijih tijela Europske unije.

Odluka predsjednika Milanovića stupa na snagu odmah, a predstavlja važan korak u političkom životu Hrvatske. Građani će imati priliku izraziti svoje mišljenje i preferencije kroz glasanje te odabrati one kandidate koji će ih najbolje zastupati u Europskom parlamentu.

Izbori imaju širu važnost jer će oblikovati političku scenu Hrvatske unutar Europske unije, a izabrani zastupnici će biti ključni sudionici u procesima donošenja odluka koje se tiču interesa Hrvatske i njezinih građana na europskoj razini.

S obzirom na izazove i prilike koje su pred Republikom Hrvatskom u europskom kontekstu, ovi izbori su od iznimne važnosti za budućnost zemlje u Europskoj uniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije