SUĐENJE

ODGOĐENA SUDSKA RASPRAVA Gdje je bivši gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač?

Na Županijskom sudu u Zagrebu počelo je, to jest trebalo je početi suđenje bivšem gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču i bivšem policajcu Mariju Severu

No Stjepan Kovač nije se polovicom ožujka pojavio u sudnici suca Mladena Žeravice.

– Sudska rasprava je zbog neuredne dostave za optuženog Stjepana Kovača odgođena za 18. travnja – potvrdio nam je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Na ročište je došao Kovačev branitelj Davorin Zlatarek. Na pitanje suca Žeravice što je s njegovim klijentom Zlatarek mu je pojasnio kako je poziv poslan u posljednji tren, kad Kovač više nije bio u Čakovcu.

– Nije primio poziv zato što je u tom trenu, zbog raspuštanja Sabora RH i političke situacije, boravio u Zagrebu. Postoji adresa koju ima kad je u Saboru – kazao je Zlatarek Žeravici te je ovaj to primio na znanje i odgodio raspravu.

Podsjetimo, suđenje je počelo nakon što je optužno vijeće 18. prosinca potvrdilo optužnicu. Severa Uskok tereti za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a Kovača za trgovanje utjecajem.
Optuženi su da su uoči drugog kruga lokalnih izbora 2021. godine izmislili prijetnje usmjerene protiv Stjepana Kovača, kako bi ovaj zadobio suosjećanje javnosti i pobijedio – što svejedno nije uspio.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3596

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije